Nieuwe burgemeester van Pattaya legt topprioriteiten voor Pattaya vast: EEG, beheer van afval/overstromingen en verkeersbeheer

Pattaya-

Op dinsdag 9 oktober 2018 legde de nieuwe burgemeester van Pattaya, de heer Sontaya Kunplome, 55 jaar oud, zijn prioriteiten voor Pattaya op dit moment vast.

De topprioriteit is ondersteuning van het regeringsplan voor een oostelijke economische corridor, waaronder de planning voor een hogesnelheidslijn van Pattaya naar Bangkok en uiteindelijk elders in het land, verdere ontwikkeling en uitbreiding van de U-Tapeo Pattaya Airport, verdere ontwikkeling van Laem Chabang Port en Pattaya veranderen in een echte "slimme stad" in termen van hogesnelheidsbreedband en technische mogelijkheden.

De tweede prioriteit is het oplossen van de constante hoofdpijn en de problemen met overstromingen en afvalbeheer waarmee de stad de afgelopen jaren te kampen heeft gehad.

Dhr. Kunplome verklaarde dat de constante overstromingen de reputatie van de stad hebben geschaad en het imago bij zowel de lokale bevolking als toeristen hebben geschaad. Hij verklaarde dat de constante stop/start-maatregelen om het probleem op te lossen op zijn best slechts tijdelijke pleisters waren en dat een volledige en gestructureerde studie met afvalbeheerexperts met een ontwikkeld plan een belangrijk onderdeel van zijn plan zal zijn. (Noot van de redactie: vanaf woensdagochtend 10 oktober kwamen tientallen experts op het gebied van afvalbeheer samen op de strandgebieden van Pattaya om te studeren en suggesties te geven, velen waren vanuit verre locaties ingevlogen.)

De nieuwe burgemeester beloofde ook het afvalbeheerprobleem aan te pakken. Hij verklaarde dat een belangrijk deel van het probleem tijdens vakanties en weekenden was, dat de aannemers exact dezelfde schema's en personeel hadden als een normale dag en dat dit een primaire oorzaak van de opbouw was.

Ten slotte beloofde hij de aanhoudende problemen op het gebied van transport en verkeersbeheer te erkennen, vooral tijdens grote evenementen zoals het komende High Season Pattaya Countdown Festival.

 

De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan acht jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/