Straatgevecht met bendes leidt tot dood van twee toeristen die betrapt werden op kruisvuur, meerdere anderen gewond

Een 42-jarige Indiër was een van de twee buitenlandse toeristen die werden gedood en vijf anderen, waaronder twee Indiërs, die ernstig gewond raakten bij een vuurgevecht tussen twee rivaliserende bendes hier, zei de Thaise politie maandag.

De schietpartij vond gisteravond plaats in een straat achter het Centara Watergate Pavillion hotel in de wijk Ratchathewi, waar toeristenbussen geparkeerd stonden, meldde 'Bangkok Post'.

Gakhrejr Dheeraj, een Indiër, en Keovongsa Thonekeo, 28, een Laotiaanse toerist, stierven in een ziekenhuis waar andere gewonden worden behandeld.

De vijf mensen die gewond raakten bij het kruisvuur waren twee Thais, twee Indiërs en een Lao. Allen werden naar een nabijgelegen ziekenhuis gebracht, aldus het rapport, waarbij politiefunctionarissen werden geciteerd.

De Indiërs maakten deel uit van een groep toeristen die net hadden gegeten bij een Indiaas restaurant in het winkelcentrum en op de parkeerplaats op hun bus stonden te wachten.

Terwijl ze daar waren, kwamen twee groepen jonge mannen uit een nabijgelegen snookerclub naar een steegje vlak naast de parkeerplaats, zei politie-majoor-generaal Senit Samararn Samruajkit.

Ze begonnen een gevecht dat snel escaleerde in een gewapende strijd, zei Samruajkit.

Volgens ooggetuigen renden ongeveer twintig mannen gewapend met pistolen, messen en stokken vanuit de club de straat op, zei hij, eraan toevoegend dat drie mannen ook het vuur openden.

De bendeleden vluchtten toen de politie ter plaatse arriveerde en geen van hen werd aangehouden.

De politie moet nog identificeren welk type geweren is gebruikt, maar er werden ter plaatse gebruikte granaten van het AK47-aanvalsgeweer gevonden.

De politie stelt dat ze de hoofdverdachten hebben geïdentificeerd die stamgasten waren van de snookerclub en dat het geschil ging over een spelletje snooker dat escaleerde tot een gewapende straatgevecht. Ze verklaarden dat de moordenaars binnenkort zullen worden gearresteerd en dat de politie onderweg is.

Inschrijven
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/