Straatgevecht met bendes leidt tot dood van twee toeristen die betrapt werden op kruisvuur, meerdere anderen gewond

Een 42-jarige Indiër was onder twee buitenlandse toeristen gedood en vijf anderen, waaronder twee Indiërs, ernstig gewond bij een vuurgevecht tussen twee rivaliserende bendes hier, zei de Thaise politie maandag.

De schietpartij vond gisteravond plaats in een straat achter het Centara Watergate Pavillion hotel in de wijk Ratchathewi, waar touringcars geparkeerd stonden, meldt 'Bangkok Post'.

Gakhrejr Dheeraj, een Indiaan, en Keovongsa Thonekeo, 28, een Laotiaanse toerist, stierven in een ziekenhuis waar andere gewonden worden behandeld.

De vijf gewonden bij het kruisvuur waren twee Thai, twee Indiërs en één Lao. Allen werden naar een nabijgelegen ziekenhuis gebracht, aldus het rapport, waarbij politiefunctionarissen werden geciteerd.

De Indianen maakten deel uit van een groep toeristen die net hadden gegeten in een Indiaas restaurant in het winkelcentrum en op de parkeerplaats op hun bus stonden te wachten.

Terwijl ze daar waren, kwamen twee groepen jonge mannen uit een nabijgelegen snookerclub naar een steegje net naast de parkeerplaats, zei politie-majoor generaal Senit Samararn Samruajkit.

Ze begonnen een gevecht dat snel escaleerde in een gewapende strijd, zei Samruajkit.

Volgens ooggetuigen renden ongeveer 20 mannen gewapend met pistolen, messen en stokken van de club de straat op, zei hij, eraan toevoegend dat drie mannen ook het vuur openden.

De bendeleden vluchtten toen de politie ter plaatse kwam, en geen van hen werd aangehouden.

De politie heeft het type geweren nog niet kunnen identificeren, maar ter plaatse werden gebruikte granaten van het AK47-aanvalsgeweer gevonden.

De politie zegt dat ze de hoofdverdachten hebben geïdentificeerd die stamgasten waren van de snookerclub en het geschil ging over een spelletje snooker dat escaleerde tot een gewapend straatgevecht. Ze zeiden dat de moordenaars binnenkort zullen worden gearresteerd en dat de politie op het spoor is.

De heer Adam Judd is sinds december 2017 mede-eigenaar van TPN media. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in retail sales, HR en operations management, en schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan acht jaar als fulltime inwoner in Pattaya, is lokaal bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een vaste bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Pattayanewseditor@gmail.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/