72-jarige Britse expat en zijn vrouw gearresteerd voor het beroven van de kamer van zijn buren

Een Britse gepensioneerde en zijn Thaise vrouw werden gisteren voorgeleid bij een re-enactment nadat ze op camerabeelden waren betrapt op het stelen van de matras van hun buurman en 100,000 baht in vreemde valuta. 

Politiechef van Pattaya, kolonel Apichai Krobpetch – die eerder had beloofd dat dieven dit hoogseizoen zouden worden gepakt – leidde de 72-jarige Sidney Michael Edward en zijn vrouw Pansakaw Nasoke, 45 naar de plaats van het misdrijf op strandweg Soi 5.

Sidney had de deurknop geforceerd van de kamer ernaast die toebehoorde aan een heer Stephen van 66 .

Toen de heer Stephen zaterdag terugkwam van een reis naar Cambodja, ontdekte hij dat 3,000 Britse ponden en zijn matras ontbraken.

Hij ging meteen naar de politie.

Zijn buren werden onmiddellijk verdacht, maar ontkenden te stelen. Toen ze echter CCTV te zien kregen, moesten ze hun verhaal veranderen.

Sidney gaf toe dat hij de matras en het geld had gestolen – ter waarde van ongeveer 120,000 baht – en zijn vrouw fungeerde als uitkijk.

Het paar zit in voorlopige hechtenis voor proces en kan geen borgtocht betalen omdat meneer Sidney zei dat hij geen geld heeft.

Inschrijven
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/