Thaise regering voert volledig onderzoek uit naar aanval van Chinese toerist op luchthaven nadat video viraal gaat (video)

Bangkok-

China is Thailand's grootste bron van toeristen, goed voor ongeveer een kwart van de 35 miljoen jaarlijkse bezoekers.

Een bootramp op het populaire eiland Phuket in juli waarbij tientallen Chinese vakantiegangers omkwamen, heeft echter geleid tot een terugval in bezoeken en heeft Thailand alert gemaakt voor problemen die de markt kunnen beïnvloeden.

Een videoclip op 27 september op de luchthaven Don Mueang in Bangkok, waarin te zien is hoe een bewaker kort met een man worstelt en vervolgens een man raakt, viel in die categorie en veroorzaakte al snel reacties van enkele van de hoogste regeringsniveaus.

Sunsern Kaewkumnerd, een woordvoerder van de regering, zei zondag dat premier en juntaleider Prayut Chan-O-Cha "diep overstuur" was door het incident.

“De premier dacht dat hoewel de toerist geen documenten kon overleggen om zijn accommodatie en wettelijke status in Thailand te bevestigen, weigerde om in een detentiekamer te blijven, agenten vervloekte en beledigde, weigerde om bevelen op te volgen, zelfs in zijn moedertaal, verschillende keren probeerde om weg te lopen en ongepast met functionarissen om te gaan, moeten functionarissen toch zichzelf samenstellen en hem behandelen in overeenstemming met de internationale praktijk.” Sunsern zei in een bericht aan verslaggevers.

Hij voegde eraan toe dat twee hoge luchthavenmedewerkers waren geschorst en dat de bewaker uit zijn functie was ontslagen.

Een van de werknemers, Suthirawat Suwannarat, die de algemeen directeur van de luchthaven is, kreeg een schorsing van 30 dagen na een rechtstreekse ontmoeting met de hoogste niveaus van de regering, die ook een ontmoeting hadden met functionarissen van de Chinese regering. Het onderzoek naar het luchthavenbeleid wordt voortgezet.

"We kunnen de verantwoordelijkheid voor deze tekortkoming niet ontkennen en ik betreur en bied mijn excuses aan aan de Chinese toerist", zei hij zaterdag tegen verslaggevers.

"Hoewel we het recht hebben om ons te verdedigen, was het in dit geval niet redelijk en de toerist was gefrustreerd en geen echte bedreiging." hij zei.

De toerist werd geïdentificeerd als Mei Ji en was aangekomen via een vlucht vanuit Jakarta, zei de luchthavenautoriteit. Het voegde eraan toe dat hij had geweigerd in een kamer te wachten, weigerde de bevelen van luchthaven- en politiefunctionarissen op te volgen, weigerde met een vertaler te spreken, voortdurend functionarissen en politiemensen beledigd en uitgescholden en weigerde met een supervisor of meerdere te spreken. Het verklaarde ook dat hij verschillende keren probeerde te ontsnappen of door de paspoortcontrole te "rennen".

Hij werd later het land uitgezet en er werd vastgesteld dat zijn papierwerk inderdaad vals was en dat hij geen geldig VISA had om Thailand binnen te komen, maar niet voordat de ontmoeting was gefilmd op mobiele telefoons en online was geüpload en was binnengekomen in de rechtbank van de publieke opinie.

De snelle reactie van Thailand benadrukt de aanhoudende gevoeligheid over de ramp in Phuket, waarbij bijna 50 mensen omkwamen. De autoriteiten blijven stellen dat, hoewel de heer Mei Ji inderdaad de wet overtrad en niet meewerkte, hij op geen enkel moment fysiek door een ambtenaar had mogen worden geraakt.

Het ministerie van Toerisme en Sport schat dat het meer dan een half miljoen Chinese toeristen zou verliezen die boos en bang waren over de tragedie van de boot.

Volgens overheidsstatistieken waren in augustus ongeveer 860,000 van de 3.2 miljoen toeristen die Thailand bezochten Chinees.

De cijfers vertegenwoordigen een daling van bijna 12 procent in Chinese bezoeken ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Het filmpje staat hieronder. De titel is onjuist: er zijn geen boetes of abnormale kosten opgelegd, zoals meerdere bronnen hebben bevestigd, behalve dat de toerist de opdracht krijgt om een ​​vlucht terug naar zijn land te betalen zonder een geldig VISA om het land binnen te komen.

Inschrijven
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/