Thailand gaat waarschijnlijk het voeren van duiven verbieden, gevangenisstraf en hoge boetes opleggen

De Bangkok Metropolitan Administration leidt een campagne om duiven te vangen en heeft gezworen een verbod op het voeren van duiven op te leggen - overtreders kunnen tot drie maanden gevangenisstraf krijgen, een boete van 25,000 baht ($ 770) of beide.

"Er is een risico voor mensen op plaatsen met een hoge concentratie duiven", vertelde Taweesak Lertprapan, plaatsvervangend gouverneur van Bangkok, aan Reuters toen vogelvangers duiven om hem heen op een openbaar plein vingen.

Andere steden over de hele wereld hebben gelijkaardige verboden opgelegd, waaronder het Italiaanse toeristenfavoriet Venetië, waar het voeren van duiven illegaal is - maar er is geen gevaar voor het uitzitten van tijd.

In Bangkok worden duiven - vaak "ratten met vleugels" genoemd - vaak gevonden in drukke gebieden, waaronder tempels, markten en openbare parken.

Taweesak zei dat de gezondheidsrisico's van duiven luchtwegaandoeningen, meningitis en vogelgriep omvatten.

"De meest effectieve oplossing is om ze niet meer te voeren," zei Taweesak.

Ambtenaren hebben ook gezegd dat veel toeristen de duiven voeren zonder te weten welke impact het heeft op de verspreiding van vogelgriep en de problemen die het kan veroorzaken.

Premier Prayuth Chan-ocha gaf deze maand opdracht tot een landelijke campagne om het aantal duiven in bevolkte gebieden te verminderen.

Inschrijven
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/