Medicinale marihuana zal waarschijnlijk medio 2019 legaal worden in Thailand, zegt de regering

Thailand's Governmental Pharmaceutical Organization (GPO) begint onderzoek te doen naar de ontwikkeling van medicijnen op basis van marihuana als erkenning van het bewijs dat de verboden stof gezondheidsbevorderende eigenschappen heeft. Het probeert ook een wetswijziging in gang te zetten die cannabis voor medicinaal gebruik zou toestaan, mogelijk tegen mei volgend jaar.

Recreatief gebruik blijft illegaal.

GPO-voorzitter Dr. Sopon Mekthon zei gisteren dat met het vooruitzicht dat marihuana onder bepaalde omstandigheden zou worden gelegaliseerd, zijn organisatie was begonnen samen te werken met de Food and Drug Administration (FDA) en het Narcotics Suppression Bureau om een ​​onderzoeksproject te starten over de ontwikkeling en massaproductie van medicijnen uit marihuana.

Het Narcotics Suppression Bureau heeft al 100 kilo in beslag genomen marihuana aan het GPO gegeven als grondstof voor hun onderzoek.

Sopon zegt dat Thailand het potentieel heeft om een ​​wereldleider te worden in de ontwikkeling en productie van cannabinoïde medicijnen, wat de efficiëntie van medische zorg en behandelingen in veel patiëntengroepen zou verbeteren. Het exporteren van dure extracten van medicinale cannabis kan het land ook aanzienlijke winsten opleveren.

"Ondanks dat marihuana nog steeds als een schadelijk medicijn wordt beschouwd, worden de medicinale voordelen ervan algemeen aanvaard en het is ook wetenschappelijk bewezen dat marihuana veel medicinale verbindingen bevat die de bijwerkingen van chemotherapie, chronische pijn, spierspasticiteit en epilepsie efficiënt kunnen behandelen," zei Sopon.

“Als voorbereiding op de decriminalisering van medicinale marihuana werkt het onderzoeksteam van GPO nu aan een onderzoeksproject om een ​​prototype voor de extractie van medicinale cannabis te produceren in de vorm van een sublinguale druppel van cannabisolie, die het eerste ingrediënt zal zijn voor de productie van medicijnen en ook kan gebruikt worden als substraat voor verdere medicijnontwikkeling.”

Sopon schat dat het onderzoeksteam in staat zou zijn om 10 tot 15 liter – of 18,000 flessen – geconcentreerde cannabisolie te extraheren uit de eerste 100 kilo marihuana.

Hij zegt dat het GPO naar verwachting eind dit jaar met de voorlopige resultaten van zijn onderzoek zal komen.

Geschat wordt dat het onderzoeksteam de kwaliteit, cannabinoïde stoffen en unieke medicinale eigenschappen van marihuana beter zal begrijpen via verschillende regionale bronnen. Deze doorbraken zullen het GPO in staat stellen de haalbaarheid te beoordelen van het opschalen van de ontwikkeling van geneesmiddelen naar het niveau van klinische proeven en verdere plannen voor commerciële productie te maken.

GPO-directeur Dr. Withoon Danwiboon onthulde dat als de resultaten van het onderzoek hoopvolle tekenen gaven voor de ontwikkeling van medicijnen en de commerciële productie van nieuwe medische producten, zijn organisatie van plan was de productie uit te breiden naar industriële schaal.

"Aanvankelijk blijft in dit stadium de belangrijkste basis voor medisch onderzoek en ontwikkeling van marihuana op ons hoofdkantoor in Bangkok", zei Withoon.

"In de volgende stap, voor grotere productieschaal en uitbreiding van onderzoeksprojecten, zijn we van plan een speciale faciliteit te ontwikkelen voor de hele keten van ontwikkeling en productie van cannabisgeneesmiddelen op onze percelen in Chon Buri."

Abonneren
BRONDe Thaiger
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/