Britse expat en zijn Thaise vrouw vermoord in Noord-Thailand door huurmoordenaars ingehuurd door broer van vrouw

Artikeltekst met dank aan The Guardian:

De spanning was al maanden, misschien jaren aan het opbouwen.

In de dagen voordat Alan Hogg, een rijke Schotse zakenman, en zijn Thaise vrouw Nott, werden vermoord en vervolgens begraven in de tuin van hun huis, hebben familieleden onthuld dat de relatie tussen Nott en haar broer Warut Satchakit, die sindsdien is beschuldigd van de moorden, was onherstelbaar verzuurd.

Twintig jaar lang had Notts favoriete oudere broer in een huis gewoond op het uitgestrekte terrein van haar en haar man, waar hij als hoofdtuinman werkte en voor de planten, de fruitboomgaard, de kippen en de 20 koeien zorgde. Volgens talrijke buren zorgden Hogg en Satchaikit voor het 15 hectare grote stuk grond naast elkaar, hoewel niet altijd harmonieus.

De jongste broer van Nott en Satchakit, Thanom Suddan, 53, zei dat Nott van plan was haar 63-jarige broer van het terrein te schoppen, nadat het familieconflict te veel werd.

"Ze bezocht me de zaterdag voordat ze werd vermoord om me te vertellen dat ze Warut niet langer kon uitstaan", zei Suddan tegen de pers, terwijl hij bij hun lichamen zat die naar de plaatselijke Phrae Thammaran-tempel waren gebracht. “Hij maakte te veel ruzies en zorgde niet goed voor het land. Hij vertelde ze niet eens wanneer de honden stierven. Ze vertelde me dat ze hem zou vragen om te vertrekken.”

Hij geloofde dat de spanning tussen Satchakit en zijn Schotse zwager ook "al vele, vele jaren aan het opbouwen was, er waren veel kleine ruzies over de tuin omdat Alan erg veeleisend was". Geld was naar verluidt ook een probleem, hoewel al het land op naam stond van de dochter van het paar, Robyn.

"Warut en Nott waren zo hecht, hechter dan ieder van ons broeders en zusters, ze deden alles samen", zei Suddan. "Hij had twintig jaar voor hen gewerkt, dus hij kon nergens anders heen en zou geen andere baan kunnen krijgen omdat hij oud is." Hij benadrukte echter dat 'ze niet bang leek voor haar leven, helemaal niet', zei hij.

Twee weken eerder beweerde de Thaise politie dat Satchakit een huurmoordenaar had gezocht voor zijn zus en haar man in het district Wang Chin, en ermee instemde drie mannen 50,000 baht (£ 1,200) te betalen om de moord uit te voeren. Een man had uiteindelijk zijn zenuwen verloren, maar dinsdag om 6 uur beweert de politie dat twee mensen Satchakit bij het huis hebben ontmoet. Ze beweren dat de ene de Schotse zakenman een keer in de borst schoot toen hij de eenden bij zijn vijver voerde en dat de andere Nott vastbond in de garage waar Satchakit zijn zus op het hoofd sloeg met een metalen moersleutel. De politie beweert dat het trio vervolgens haastig het bloed bij het zwembad wegveegde en vervolgens de lichamen begroef in de lommerrijke kreek aan de achterkant van het pand, waarbij ze gaten van twee meter diep groeven met een kleine graafmachine.

De volgende ochtend keerde Satchakit terug naar het huis om de auto van het paar te nemen, een nieuwe witte Range Rover, claimde de politie, en verkocht deze voor 420,000 baht (£ 9,800) om de kosten van het inhuren van de moordenaars te dekken en zijn ontsnapping te financieren. Pas twee dagen later, toen Hogg en zijn vrouw hun vrienden in Chang Mai niet konden ontmoeten, werd het paar als vermist opgegeven bij de politie. De autodiefstal leidde ertoe dat de politie de betrokkenheid van Satchakit vermoedde. Hij werd gearresteerd en vervolgens op borgtocht vrijgelaten, voordat hij maandagavond opnieuw door de politie werd gearresteerd. De drie mannen werden dinsdagochtend aangeklaagd.

De moord heeft de kleine plattelandsgemeenschap, van wie velen deelnamen aan de zoektocht naar de lichamen, aan het wankelen gebracht. Ondanks dat hij zijn huis zelden verliet, werd Hogg door de familieleden van Nott beschreven als een "goede, gulle man", die hen vaak geld leende, terwijl Nott vaak voor haar onlangs gehandicapte jongere broer zorgde. Satchakit stond plaatselijk bekend als een 'aardige man' die regelmatig buren en mensen hielp bij de plaatselijke boeddhistische tempel.

Alan Hogg en zijn vrouw Nott in gelukkiger tijden.

Notts oom Sangworn Suttakhun, 78, zag haar minder dan een uur voordat ze werd vermoord toen ze vol goede moed zijn winkel bezocht. Hij zei: "alle familieleden zijn in ongeloof."

"We wisten echt niets slechts over Nott en Warut," voegde hij eraan toe. “Als ze ruzie hadden, hielden ze het voor ons allemaal achter. Ze sprak er nooit over en hij ook niet.”

Hij voegde eraan toe: “Ik heb Warut nog nooit boos gezien, hij is een aardige vent en erg aardig. Dus ik kan niet uitleggen waarom hij dit zou doen. We zijn allemaal in shock omdat dit voor ons uit het niets kwam.”

Politie-generaal Poolsap Prasertsak, die het onderzoek leidt, beweerde dat "intern familieconflict" achter de moord zat. .

Prasith Suddan, 61, een andere oom van Nott die slechts een paar kilometer van hun huis woonde, zei: "Warut leek altijd een erg aardig persoon, maar hij was ook een man. hart.

"Maar niemand kon zich ooit voorstellen dat hij dit zou doen."

De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/