Chinese toeristenaankomsten daalden met bijna 12% jaar op jaar voor augustus, totale buitenlandse toeristenaankomsten stijgen met 3%

BANGKOK — Volgens de statistieken van het Thaise Ministerie van Toerisme en Sport daalden de Chinese toeristen op het vasteland naar Thailand in augustus met 11.77 procent in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar.

 

Het ministerie zei dat in augustus zo'n 3,228,595 buitenlandse toeristen Thailand bezochten, een stijging van 3.04 procent vergeleken met dezelfde maand vorig jaar.

 

Deze buitenlandse toeristen droegen zo'n 168 miljard baht (5 miljard dollar) bij aan het land, volgens het ministerie 2.79 procent meer dan in augustus vorig jaar.

 

Ongeveer 867,461 Chinese toeristen op het vasteland, de grootste groep onder buitenlandse toeristen, bezochten Thailand in augustus, een daling van 11.77 procent vergeleken met augustus vorig jaar.

Ambtenaren met TAT stellen dat verschillende factoren hebben bijgedragen aan de achteruitgang, met name het veel gepubliceerde zinken van een veerboot in Phuket en de daaruit voortvloeiende dood van tientallen Chinese staatsburgers.

Met dank aan: Ministerie van Toerisme van Thailand

Abonneren
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/