Centrale Bank van Thailand handhaaft rente, beleid ongewijzigd.

BANGKOK, 20 september (Reuters) – Thailand zou de rente dit jaar niet moeten verhogen, aangezien de baht sterk is, de inflatie laag blijft en een handelsoorlog een punt van zorg is, zei de minister van Financiën donderdag.

De opmerking van Apisak Tantivorawong kwam nadat het monetairbeleidscomité van de centrale bank woensdag met 5-2 had gestemd om de beleidsrente ongewijzigd te laten op 1.50 procent. Analisten zagen een groeiende split-stem als een hint van een spoedige stijging.

De centrale bank zou een goede timing moeten overwegen voor het aanscherpen van het beleid en ervoor zorgen dat dit geen problemen voor de economie veroorzaakt, vertelde Apisak aan verslaggevers.

Afbeelding na berichtinhoud
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/