Twintig Chinese staatsburgers gearresteerd na het runnen van zwendelwebsites uit Pattaya

Pattaya-

Twintig Chinese burgers werden deze week gearresteerd bij twee invallen in Pattaya en werden beschuldigd van het openen van websites om hun landgenoten in China te misleiden.

 

Chon Buri politiechef Maj Gen Nanthachart Supamongkol en Pattaya's kolonel Chitdecha Songhong hielden op dinsdag 18 september 2018 een persconferentie om de resultaten van de invallen bekend te maken.

Bij de eerste inval werden zes Chinese mannen gearresteerd in een huis aan Soi Khao Talo in het dorp Moo 10 in Tambon Nong Plue in het district Bang Lamung in Chon Buri.

Ze werden beschuldigd van het openen van een website om Chinese gokkers te misleiden om valse weddenschappen te sluiten. De zes werden ook beschuldigd van onwettige binnenkomst in het koninkrijk, aangezien ze allemaal het land waren binnengekomen zonder een geldig visum of paspoort.

De politie nam ook vijf computers en 15 mobiele telefoons in beslag uit hun huis. De politie zei dat er elke dag ongeveer 500,000 yuan (2.4 miljoen Baht) verloren ging aan valse weddenschappen op de website en dat ze al een lange tijd actief waren.

Bij de tweede inval arresteerde de politie 14 Chinese staatsburgers in een huis in de woonwijk Viewpoint en in het condominium Lumpini Jomthian Sea View.

De 14 zijn het land legaal binnengekomen, aldus de politie. Ze werden beschuldigd van het werken zonder vergunning en voor het openen van een website om Chinese investeerders te misleiden om aandelen, olie en vreemde valuta te kopen. Alle investeringen verdwenen, voegde de politie eraan toe.

Alle twintig Chinese staatsburgers worden vastgehouden in de voorlopige hechtenis van Pattaya, in afwachting van hun proces. Na de gerechtelijke procedure zullen de zes personen zonder legaal paspoort worden voorgelegd aan de immigratiedienst voor uitzettings- en overschrijdingsprocedures.

 

De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/