Update: Lokale inbrekers beroofden huizen van negen buitenlanders in de omgeving van Pattaya

Pattaya-

De politie heeft op zondag 16 september 2018 twee verdachten gearresteerd die naar verluidt een eed van broederschap hadden afgelegd terwijl ze eerder samen in de gevangenis zaten wegens vermeende betrokkenheid bij een reeks inbraken in verschillende huizen in Pattaya City.

Hoofdinspecteur Pol van het Muang Pattaya-district. Kolonel Apichai Krophetch leidde een team van agenten om de twee verdachten te arresteren: Thanarath Saengjamreung, geboren in de provincie Khamphaeng Phetch, 25, en Itthichai Krajang, geboren in de provincie Chon Buri, 22. Hun Yamaha Fino-motorfiets werd zondagmiddag ook in beslag genomen.

Het tweetal werd beschuldigd van het inbreken in de huizen van mensen en het beroven van waardevolle spullen. Het laatste incident vond plaats op 7 augustus 2018 in een huis gehuurd door een Zuid-Koreaanse man, Park Moon Sub, 29. De inbrekers zijn naar verluidt ontsnapt met een kluis met waardevolle spullen ter waarde van 50,000 Baht.

Het tweetal was zo prominent aanwezig dat lokale dorpen in de omgeving van Pattaya spandoeken hadden opgehangen die bewoners waarschuwden hun huizen op slot te doen en waakzaam te zijn als inbrekers in het gebied actief waren.

Politieonderzoek heeft de twee mannelijke verdachten geïdentificeerd op basis van camerabeelden waarop ze vluchtten op een motorfiets met een rood kenteken. Het paar werd getraceerd naar een huurhuis in Soi Nong Yai 8. Na hun arrestatie bekende het paar de misdaad en zei dat ze partners in crime waren geworden en tijdens hun tijd in de gevangenis een gelofte van broederschap hadden afgelegd.

Nadat ze in april waren vrijgelaten wegens eerdere overvallen, spanden ze samen om inbraken te plegen in huizen die door buitenlanders in Pattaya City waren gehuurd.

Het tweetal zei dat ze negen huizen hadden beroofd en het onrechtmatig verkregen geld hadden uitgegeven aan uitgaan en gokken.

Noot van de redactie: Deze twee mannen zijn NIET de persoon die we hebben gepost over wie huizen in het Suksabai Villa-gebied heeft beroofd, zo heeft de heer Alex Swenson bevestigd, die we in een vorig artikel hebben gepost. De heer Swenson blijft een beloning van 20,000 baht uitreiken voor informatie die leidt tot de arrestatie van die persoon.

Inschrijven
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/