Chinese toerist beroofd in reisgezelschap, twee verdachten gearresteerd

Pattaya-

Bij een Chinese toerist, Siaw Yin Go, 51 jaar oud, werd zijn tas met 35,000 baht weggerukt tijdens een tour in Pattaya bij Naklua op 12 september 2018 rond 8:00 uur.

De drie dieven, die Chinees-Thais zijn en waarvan wordt aangenomen dat ze dit in het verleden in de omgeving van Pattaya hebben gedaan, leidden meneer Go af en deden alsof ze zich bij de reisgroep voegden. Eén persoon sprak met meneer Go in vloeiend Mandarijn, trok zijn aandacht en zorgde voor afleiding, terwijl de andere twee de tas pakten en te voet wegvluchtten. De leider van de reisgroep en andere leden van de groep hielpen de dieven te achtervolgen en vast te houden tot de politie arriveerde.

Twee van de drie dieven werden gevangengenomen, de heer Kapthong Sae-Yang, 21, uit Chiang Mai en de heer Denrak Sae-Lor, 31, uit Yala. De derde persoon in de bende die tassen grijpt, de persoon die meneer Go afleidde en deed alsof hij een lid van de groep was, zich bij hen voegde terwijl ze rondliepen, ontsnapte en op de vlucht is. De politie heeft hem echter geïdentificeerd en is op zijn pad.

De twee gearresteerde mannen zijn beschuldigd van diefstal onder dekking van de duisternis en zijn momenteel in de Pattaya Remand Prison in afwachting van hun proces.

 

 

De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/