Fransman en Thaise vrouw stelen pick-up nadat ze er een proefrit mee hebben gemaakt

Het stel verkocht de truck aan een niet bij naam genoemde persoon voor 75,000 baht nadat ze hem hadden gestolen.

Pattaya-

De 57-jarige Franse expat Albert Cherif en zijn Thaise vrouw, Nannapas Krawin, 31, hadden onlangs belangstelling voor de Ford Ranger-pick-up van de 48-jarige meneer Wirot Jandaharn toen ze zagen dat deze te koop stond terwijl ze in een appartement in Pattaya verbleven.

Meneer Jandaharn vertrouwde het paar en stond ze toe om er een proefrit mee te maken nadat ze persoonlijk met hen hadden gesproken. Het paar vluchtte echter in de pick-up naar Noord-Thailand, waar mevrouw Krawin vandaan komt, en verkocht de vrachtwagen voor 75,000 baht.

Ze werden op 30 augustus 2018 betrapt op cameratoezicht toen ze door een controlepost in Sai Moon, Yasothorn gingen, na een langdurige zoektocht door heel Thailand. Ze hadden de truck niet veranderd of de kentekenplaat veranderd.

De politie van Pattaya richtte zich op hen, maar ontdekte toen dat ze weer vluchtten nadat ze de vrachtwagen aan Ao Nang hadden verkocht voor een vakantie met het geld dat ze hadden verkregen met de verkoop van de vrachtwagen.

Ze werden getraceerd naar Ao Nang en gevangen genomen in een hotelkamer en teruggebracht naar Pattaya op beschuldiging van diefstal en ontduiking van autoriteiten.

Het stel beweerde tegen onderzoekers dat ze dachten dat meneer Jandaharn de truck gratis aan hen had geschonken, ondanks dat ze de man voorafgaand aan de proefrit niet kenden. Ze beweerden niet te weten aan wie ze de truck hadden verkocht. De politie en de heer Jandaharn geloofden hun verhaal niet en ze worden vastgehouden in Pattaya Remand Prison in afwachting van de zittingsdata. Ambtenaren verklaarden ook dat dhr. Cherif waarschijnlijk uit Thailand zal worden gedeporteerd na de rechtszaak en eventuele gevangenisstraffen.

 

Inschrijven
BRONBeheerder online
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/