Fransman en Thaise vrouw stelen pick-up nadat ze er een proefrit mee hebben gemaakt

Het echtpaar verkocht de vrachtwagen aan een niet nader genoemde persoon voor 75,000 baht nadat ze hem hadden gestolen.

Pattaya-

De 57-jarige Franse expat Albert Cherif en zijn Thaise vrouw, Nannapas Krawin, 31, hadden onlangs interesse in de Ford Ranger-pick-up van de 48-jarige heer Wirot Jandaharn toen ze zagen dat deze te koop stond terwijl ze in een flat in Pattaya verbleven.

De heer Jandaharn vertrouwde het paar en stond hen toe een proefrit te maken nadat hij hen persoonlijk had gesproken. Het echtpaar vluchtte echter in de pick-up naar Noord-Thailand, waar mevrouw Krawin vandaan komt, en verkocht de vrachtwagen voor 75,000 baht.

Ze werden op 30 augustus 2018 betrapt op CCTV terwijl ze door een controlepost in Sai Moon, Yasothorn gingen, na een langdurige zoektocht in heel Thailand. Ze hadden de vrachtwagen niet veranderd of het kenteken veranderd.

De politie van Pattaya kwam op hen af, maar ontdekte toen dat ze opnieuw vluchtten nadat ze de vrachtwagen aan Ao Nang hadden verkocht voor een vakantie met het geld dat was verkregen uit de verkoop van de vrachtwagen.

Ze werden getraceerd naar Ao Nang en gevangen genomen in een hotelkamer en teruggebracht naar Pattaya voor diefstal en ontduiking van gezag.

Het echtpaar beweerde tegen de onderzoekers dat ze dachten dat Jandaharn de truck gratis aan hen had geschonken, ondanks dat ze de man niet kenden voor de proefrit. Ze beweerden niet te weten aan wie ze de vrachtwagen hadden verkocht. De politie en dhr. Jandaharn geloofden hun verhaal niet en ze worden vastgehouden in de Pattaya Remand Prison in afwachting van de rechtbankdata. Ambtenaren verklaarden ook dat dhr. Cherif waarschijnlijk uit Thailand zal worden gedeporteerd na het gerechtelijk proces en eventuele gevangenisstraffen zijn voltooid.

 

BRONBeheerder online
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan acht jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/