Thailand's Royal Police Cadet Academy verbiedt vrouwen om zich in te schrijven vanaf 2019.

Thailand-

Een grote politieacademie in Thailand heeft aangekondigd dat het vrouwen zal verbieden zich in te schrijven, wat aanleiding geeft tot beschuldigingen van genderdiscriminatie.

De Royal Police Cadet Academy (RPCA), aan de westelijke rand van Bangkok, accepteert ongeveer 300 kandidaten per jaar. Maar vanaf 2019 worden alleen mannen toegelaten. Worawut Sripakhon, een kapitein van de RPCA, gaf geen reden voor de nieuwe regel en zei: “Het is beleid. Meer informatie dan dat mogen we niet geven.”

  Jadet Chaowilai, directeur van de rechtengroep Women and Men Progressive Movement, zei dat het toelaten van minder vrouwen tot de 230,000 man sterke Thaise politie ernstige gevolgen zou kunnen hebben voor vrouwelijke slachtoffers van mishandeling.

  Volgens de Thaise wet moeten vrouwelijke slachtoffers van verkrachting worden geïnterviewd door vrouwelijke agenten, maar volgens de Verenigde Naties wordt meer dan 90 procent van de verkrachtingen in het land niet gerapporteerd. “Dit is een zeer achterwaartse stap voor de vrouwenrechten en de veiligheid van vrouwen in Thailand”, vertelde Chaowilai aan de Thomson Reuters Foundation. “Slachtoffers kunnen zich schamen of terughoudend zijn om met mannelijke agenten te praten.”

  Vrouwen werkten tot 2009 alleen in ambtelijke en ondersteunende functies bij de Thaise politie, toen ze voor het eerst een opleiding tot officier mochten volgen. Sindsdien zijn ongeveer 700 vrouwen afgestudeerd als officier aan de RPCA, die meer dan 100 jaar oud is.

  Usa Lerdsrisuntad, directeur van de rechtengroep Foundation for Women, zei dat het verbod genderdiscriminatie was. “Er zijn al te weinig vrouwelijke politieagenten, en nu zal deze regel dat aantal nog verder terugdringen.”

Vrouwen zullen politieagent kunnen worden via andere Thaise academies na het RPCA-verbod, maar de stap wordt algemeen gezien als de laatste in een patroon van seksistische rekruteringsbesluiten bij de politie.

Dit jaar heeft de Royal Thai Police Office (RTPO) plannen aangekondigd om alleen mannen te laten solliciteren naar officiële en leidinggevende functies, in een poging de beslissing te rechtvaardigen door te suggereren dat gezinsplichten ervoor zorgden dat vrouwen deze banen opzegden. Rechtengroepen beschuldigden de RTPO ervan de Thaise Gender Equality Act te schenden.

Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/