Thailand's Royal Police Cadet Academy verbiedt vrouwen om zich in te schrijven vanaf 2019.

Thailand-

Een grote politieacademie in Thailand heeft aangekondigd dat het vrouwen zal verbieden zich in te schrijven, wat leidt tot beschuldigingen van discriminatie op grond van geslacht.

De Royal Police Cadet Academy (RPCA), aan de westelijke rand van Bangkok, accepteert ongeveer 300 kandidaten per jaar. Maar vanaf 2019 zullen alleen mannen worden toegelaten. Worawut Sripakhon, een RPCA-kapitein, gaf geen reden voor de nieuwe regel en zei: “Het is beleid. Meer informatie mogen we niet geven.”

  Jadet Chaohilai, directeur van de rechtengroep Women and Men Progressive Movement, zei dat het toelaten van minder vrouwen tot de 230,000 man sterke politiemacht van Thailand ernstige gevolgen kan hebben voor vrouwelijke slachtoffers van mishandeling.

  Volgens de Thaise wet moeten vrouwelijke slachtoffers van verkrachting worden verhoord door vrouwelijke agenten, maar volgens de Verenigde Naties wordt meer dan 90 procent van de verkrachtingen in het land niet gemeld. "Dit is een zeer achterlijke zet voor de rechten van vrouwen en de veiligheid van vrouwen in Thailand", zei Chaohilai tegen de Thomson Reuters Foundation. "Slachtoffers kunnen zich schamen of terughoudend zijn om met mannelijke agenten te praten."

  Vrouwen werkten tot 2009 alleen in ambtelijke en ondersteunende functies bij de Thaise politie, toen ze voor het eerst een opleiding tot officier mochten volgen. Sindsdien zijn ongeveer 700 vrouwen afgestudeerd als officier van de RPCA, die meer dan 100 jaar oud is.

  Usa Lerdsrisuntad, directeur van de mensenrechtenorganisatie Foundation for Women, zei dat het verbod discriminatie op grond van geslacht was. "Er zijn al te weinig vrouwelijke politieagenten, en nu zal deze regel dat aantal verder verminderen."

Na het RPCA-verbod zullen vrouwen politieagenten kunnen worden via andere Thaise academies, maar deze stap wordt algemeen gezien als de laatste in een patroon van seksistische uitspraken over rekrutering door de politie.

Dit jaar kondigde de Royal Thai Police Office (RTPO) voorgestelde plannen aan om alleen mannen te laten solliciteren voor officiële en leidinggevende functies, in een poging de beslissing te rechtvaardigen door te suggereren dat gezinstaken ervoor zorgen dat vrouwen deze banen opzeggen. Rechtengroepen beschuldigden de RTPO van het overtreden van de Thaise gendergelijkheidswet.

De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan acht jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/