Thai Maid steelt bijna 500,000 baht uit hotelkamer van American, koopt auto.

Een Thaise vrouw heeft bekend dat ze waardevolle spullen ter waarde van bijna 500,000 baht heeft gestolen van een Amerikaanse toerist in Pattaya.

Pimsiri Boonchu, 26, werkte als dienstmeisje in het Vogue Hotel in Pattaya Klang toen ze eerder deze maand de diefstal pleegde.

De Amerikaanse Tracy Nguyen, 48, vertelde de politie hoe ze het bordje 'niet storen' op 4 augustus had geplaatst voordat ze haar kamer in het hotel verliet.

Toen ze terugkwam, ontdekte ze echter dat haar waardevolle spullen werden vermist, waaronder $ 3,500 in contanten, diamanten oorbellen ter waarde van $ 6,000, een gouden armband ter waarde van $ 2,000, een platina ketting en armband ter waarde van $ 2,100 en een designer handtas ter waarde van $ 700. Ook ontbraken het paspoort, de creditcard en het rijbewijs van mevrouw Nguyen. Het is niet bekendgemaakt of de spullen uit een kluis zijn gehaald of in de open lucht zijn achtergelaten.

De politie zegt dat in totaal 464,000 baht aan waardevolle spullen is gestolen van mevrouw Nguyen, die nu is teruggekeerd naar de Verenigde Staten.

Na de diefstal verkocht Pimsiri, die plotseling en op mysterieuze wijze haar baan als dienstmeisje opzegde, de gestolen spullen en kocht met de opbrengst een Honda Civic-auto.

De politie vond uiteindelijk Pimsiri op een adres in het Nong Prue-gebied van de stad op zaterdag, waar ze werd gearresteerd en bekent.

Politiechef van Pattaya, kolonel Apichai Krobpetch, zei dat de diefstal de reputatie van Pattaya schaadde en drong er bij hotels op aan om grondiger te zijn bij het doorlichten van het personeel.

De Pol Col voegde er echter aan toe dat mevrouw Nguyen zei dat het incident haar niet van Pattaya had afgeschrikt en dat ze van plan was in de toekomst weer naar het resort terug te keren. Mevrouw Nguyen verklaarde dat ze erg onder de indruk was van de professionaliteit en uitvoering van de politie van Pattaya bij het vinden van de betrokken verdachte.

  Naar verwachting zal Pimsiri de gestolen koopwaar aan mevrouw Nguyen moeten terugbetalen.

Abonneren
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/