Vermeend meesterbrein in dubbele moorden op Buddha Mountain Mr. Fat gevangen genomen in Cambodja, in afwachting van uitlevering aan Thailand

Panya “Sia Auan Bangla” Yingdang, de eigenaar van de Phuket-bar, die werd gezocht wegens vermeende moord op een voormalige tienerschoonheidskoningin en haar partner vorige maand in Chon Buri, is gearresteerd in Cambodja.

Naar verwachting wordt hij vrijdag (17 augustus) uitgeleverd.

De families van de slachtoffers, in tranen van opluchting bij het horen van Panya's gevangenneming, drongen er bij de autoriteiten op aan gerechtigheid te handhaven.

Het betekende dat al degenen die dachten betrokken te zijn bij de moord op 29 juli op Paweena Namuangrak, 20, en haar vriend Anantachai Jaritrum, 21, bij daglicht in de Khao Chi Chan "Buddha Mountain" in het Sattahip-district werden gearresteerd.

De Cambodjaanse politie heeft haar Thaise collega's toestemming gegeven om deel te nemen aan het verhoor, zei plaatsvervangend hoofd van de nationale politie, generaal Chalermkiat Srivorakan, donderdag.

De uitlevering van Panya was aan de gang, zei hij.

Een bron zei dat het kantoor van politie-inspecteur-generaal-generaal Suchat Theerasawat woensdag een team had gestuurd om de grens over te steken en dat er vrijdag een politieconferentie zou worden gehouden op het hoofdkantoor van de Royal Thai Police in Bangkok.

Paweena's moeder Wanpen Namuangrak zei dat ze Panya niet zou vergeven.

"Onze familie is meer dan vergevingsgezind getraumatiseerd door de actie van Sia Auan", zei ze. “Ik hoop dat de autoriteiten hem hebben vervolgd met de doodstraf tot gevolg. Ik geloof dat de geest van mijn dochter in vrede is en wil dat de rechterlijke macht de maximale straf oplegt."

Anantachai's moeder Jomsri Chompoopeun prees de politie voor hun snelle optreden en zei dat ze geen wraak wilde, maar geloofde dat hij net zo zwaar gestraft zou worden als hij haar zoon had aangedaan.

Jomsri zei dat ze wilde dat Sia Auan zich verontschuldigde.

De vijf anderen die werden gearresteerd waren een vermeende schutter Narong Warintharawet, 22, Krissana Sisuk, 22, die naar verluidt het huis huurde waar de moord werd beraamd en Panya zou hebben gereden om bescherming te bieden, Jeerasak Unaiban, 34, die de gehuurde auto van de slachtoffers had gevolgd en verstrekte informatie aan de vermeende moordenaar, de vermeende spotter Sayan Sisuk, 43, en Kiattisak Surangsaengoonmee, 35, die naar verluidt de vluchtauto bestuurden.

Paweena, een voormalige schoonheidskoningin voor tieners uit Kalasin, stierf op slag nadat ze naar verluidt vier keer was neergeschoten door Narong, terwijl Anantachai bezweek aan drie schotwonden, zogenaamd uit Panya.

Het stel was op 5 juli rond 29 uur in Khao Chi Chan om de verjaardag van Paweena te vieren.

De politie denkt dat de moorden mogelijk zijn ingegeven door Panya's jaloezie nadat Paweena met Anantachai van Phuket naar Nakhon Pathom was verhuisd voor werk.

BRONThe Nation
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/