Schokkende video: politie van Pattaya City betrapt op het accepteren van boetes direct zonder ontvangstbewijs, Special Affairs Investigating

Pattaya-

Onze verslaggevers en medewerkers hadden een verborgen video onder hun aandacht gebracht die op zaterdag 11 augustus was gemaakt, waarin een toerist die werd beschuldigd van zwerfvuil op de Bali Hai-pier rechtstreeks een nabijgelegen politieagent die getuige was van het zwerfvuil, een boete van enkele duizenden baht gaf.

De video heeft ertoe geleid dat het waarnemend hoofd van Speciale Zaken, de heer Kripal Wichet, rechtstreeks met de media over het incident heeft gesproken. Bovendien heeft de heer Abhist Vejjajiva direct opdracht gegeven tot het onderzoek en de herbenoeming van de officier die betrokken is bij het video-incident.

De burgemeester van Pattaya en het waarnemend hoofd van speciale zaken spraken beiden over wat er bij het incident is gebeurd.

Ze verklaarden dat als een toerist wordt betrapt op het overtreden van een wet, zoals zwerfvuil of vapen, hij een ontvangstbewijs moet krijgen en dat de boete alleen mag worden betaald op het stadhuis of in samenwerking met andere functionarissen op een officiële locatie. Het ontvangstbewijs moet dan naar het stadhuis worden gebracht en kan worden geverifieerd dat het correct aan de stad is betaald en niet in de zak is gestopt.

De huidige boete van maximaal 20,000 baht wordt volgens de burgemeester van Pattaya verlaagd. (Noot van de redactie: op de borden op Beach Road staat momenteel een maximum van 100,000 baht.) De boete die zo hoog is, ontmoedigt niet alleen toeristen om de wet te overtreden, maar het moedigt ook onethische agenten aan om het geld rechtstreeks aan te nemen en in de zak te steken.

Een paar weken eerder berichtten we over twee Arabische toeristen die naar verluidt betwistten en weigerden een boete te betalen voor zwerfvuil. Het bleek dat ze ook geen kwitantie hadden gekregen en de officier stak in dat geval ook zijn geld in de zak versus het volgen van de juiste procedures.

Het hoofd van Speciale Zaken zegt dat ze een ontmoeting hebben gepland met alle politieagenten van Pattaya om te benadrukken hoe dit het imago van Pattaya en de politie schaadt, en de persoon die de leiding heeft is op dit moment geschorst en verplaatst naar een inactieve positie tijdens het onderzoek. De maximale straf voor de betrokken agent is ontslag bij de politie. De persoon werd niet genoemd.

 

Abonneren
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/