Thailand om de verkeersveiligheid te verbeteren, maatregelen te implementeren die in Japan worden gebruikt

BANGKOK, 10 augustus 201: Het Thaise Ministerie van Transport zal verkeersveiligheidsmaatregelen invoeren op basis van succesvolle modellen die in Japan zijn geïntroduceerd.

Volgens het National News Bureau of Thailand zei de minister van Transport, Arkhom Termpittayapaisith, dat de maatregelen waren overeengekomen tijdens de 7e vergadering van de gezamenlijke werkgroep Thailand-Japan die woensdag werd gehouden op Novotel Bangkok Suvarnabhumi Airport.

Een memorandum van overeenstemming (MOU) tussen het Thaise Ministerie van Transport en het Japanse Ministerie van Land, Infrastructuur, Transport en Toerisme werd ondertekend om de Thaise verkeersveiligheidsregels te herzien en aan te passen.

Volgens NNT hebben het ministerie en aanverwante instanties al maatregelen genomen op basis van het Japanse model voor vier proefsnelwegen in de provincies Suphan Buri, Phetchabun, Uttaradit en Khon Kaen.

Bij succes worden de maatregelen uitgebreid naar acht extra provincies waar het aantal verkeersongevallen hoog is.

Tijdens een excursie naar Japan kwamen functionarissen tot de conclusie dat er lessen te trekken zijn uit Japan, aangezien het strenge regels stelt aan het openbaar vervoer voor voertuigen en uitrusting, evenals aan de veiligheid van chauffeurs en passagiers.

Afgebeeld: Nog een slachtoffer van de gevaarlijke wegen van Thailand

Ze worden nu toegepast op het Thaise openbaar vervoersysteem.

Thailand heeft de op één na hoogste verkeersdoden per 1,000 van de bevolking ter wereld. Inspanningen om het aantal verkeersdoden terug te dringen, vooral tijdens feestdagen, hebben tot dusver niet geleid tot een daling van het aantal ongevallen.

Aangezien het aantal toeristen dit jaar groeit tot ongeveer 38 miljoen, nemen ook het aantal ongevallen met buitenlanders toe en de regering heeft toegezegd de veiligheid en regelgeving te verbeteren voor alle vormen van vervoer over land en over zee die verband houden met toeristische diensten.

 

BRONNationaal nieuwsbureau
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan acht jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/