Thaise politie kondigt aan dat alle Nigerianen in Thailand zullen worden onderzocht

Bangkok-

De politie zei vrijdag dat ze ALLE Nigerianen in Thailand zullen onderzoeken voor onderzoek in een beweging waarvan een topfunctionaris voor de mensenrechten van de VN waarschuwt dat dit kan neerkomen op illegaal en discriminerend politiewerk.

Generaal-majoor Surachet Hakpal, hoofd van de toeristenpolitie, deed de aankondiging terwijl hij mensen liet zien die werden opgepakt in de laatste massale arrestaties van 72 buitenlanders uit 75 landelijke locaties, waaronder Khaosan Road. Hij zei dat er ook arrestaties werden verricht op 18 scholen waar de vreemdelingen werkten zonder werkvergunning.

Elf buitenlanders werden gearresteerd voor het overschrijden van hun visum, 46 voor illegale binnenkomst en 15 voor kleine misdaden. Onder hen waren Russen, Indiërs, Laotianen, Oegandezen en Nigerianen.

Surachet zei dat de campagne meer dan 2,000 buitenlanders permanent de toegang tot Thailand heeft ontzegd.

  Oorspronkelijk genaamd Operatie Black Eagle, heeft het geresulteerd in wekelijkse foto's van voornamelijk zwarte verdachten die worden gearresteerd. Surachet erkende dat de inspanning gericht was op Nigerianen en zei dat ze achter verdachten zijn aangegaan die romantische oplichting hebben gecreëerd, waarbij iemand een valse online identiteit creëert om een ​​romantische relatie aan te gaan met Thaise vrouwen die vervolgens onder druk worden gezet om hen geld over te maken. Volgens de politie zijn de meeste oplichters Nigeriaans.

 

"Dit betekent niet dat alle Nigerianen slechte mensen zijn", zei hij. "Ons hardhandig optreden tot nu toe is om de slechteriken van de goeden te scheiden."

Hij zei dat de ongeveer 1,400 Nigerianen die momenteel in Thailand verblijven en geregistreerd zijn door Immigration, volgende week zullen worden onderzocht en ondervraagd over hun inkomen om verdere misdaden door buitenlanders te voorkomen.

Een lid van de National Human Rights Commission, verbonden aan de VN, waarschuwde dat het willekeurig onderzoeken van alle Nigerianen zonder bewijs van wangedrag of waarschijnlijke oorzaak in strijd zou kunnen zijn met de wet en discriminerend is voor Nigeriaanse burgers.

"Ze moeten niet willekeurig mensen onderzoeken alleen omdat ze Nigerianen zijn, omdat het een discriminatie van hun ras zal worden." Angkhana Neelaphaijit zei, eraan toevoegend dat de gearresteerden het recht hebben op juridische verdediging en om een ​​klacht in te dienen als hun rechten zijn geschonden.

Online commentatoren en individuen reageerden snel op de opmerkingen dat Nigerianen geen ras zijn en geen nationaliteit hebben, en toen de overgrote meerderheid van de buitenlanders die werden gearresteerd wegens te lang verblijf en misdaden sinds het begin van Operatie X Ray Nigeriaans was, zou het toegestaan ​​moeten zijn om iedereen die in het land. Degenen die legaal verblijven, niet op overstay en met de juiste vergunningen als werken zou moeten worden toegestaan ​​om te blijven, zeiden de commentatoren.

De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan acht jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/