Thaise politie kondigt aan dat alle Nigerianen in Thailand zullen worden onderzocht

Bangkok-

De politie zei vrijdag dat ze zich zullen richten op ALLE Nigerianen in Thailand voor onderzoek in een actie die volgens een hoge VN-mensenrechtenfunctionaris kan neerkomen op illegaal en discriminerend politieoptreden.

Chef van de toeristenpolitie, generaal-majoor Surachet Hakpal, deed de aankondiging terwijl hij mensen liet zien die waren opgepakt bij de laatste massa-arrestaties van 72 buitenlanders uit 75 locaties in het hele land, waaronder Khaosan Road. Hij zei dat er ook arrestaties zijn verricht op 18 scholen waar de buitenlanders zonder werkvergunning werkten.

Elf buitenlanders werden gearresteerd voor het overschrijden van hun visum, 46 voor illegale binnenkomst en 15 voor kleine misdaden. Onder hen waren Russen, Indiërs, Laotianen, Oegandezen en Nigerianen.

Surachet zei dat de campagne meer dan 2,000 buitenlanders permanent de toegang tot Thailand heeft ontzegd.

  Oorspronkelijk genaamd Operation Black Eagle, heeft het geresulteerd in wekelijkse foto's van voornamelijk zwarte verdachten die zijn gearresteerd. Surachet erkende dat de inspanningen gericht waren op Nigerianen, en zei dat ze achter verdachten aanzaten die oplichting op het gebied van romantiek creëerden, waarbij iemand een valse online identiteit aanmaakt om een ​​romantische relatie aan te gaan met Thaise vrouwen die vervolgens onder druk worden gezet om hen geld over te maken. Volgens de politie zijn de meeste oplichters Nigeriaans.

 

'Dit betekent niet dat alle Nigerianen slechte mensen zijn', zei hij. "Ons harde optreden tot nu toe is om de slechteriken van de goeden te scheiden."

Hij zei dat de ongeveer 1,400 Nigerianen die momenteel in Thailand verblijven en door de immigratiedienst zijn geregistreerd, volgende week zullen worden onderzocht en ondervraagd over hun inkomen om verdere misdaden door buitenlanders te voorkomen.

Een lid van de Nationale Mensenrechtencommissie, geassocieerd met de VN, waarschuwde dat het willekeurig onderzoeken van alle Nigerianen zonder bewijs van wangedrag of waarschijnlijke oorzaak in strijd kan zijn met de wet en discriminerend is voor Nigeriaanse burgers.

"Ze moeten mensen niet willekeurig onderzoeken alleen omdat ze Nigerianen zijn, omdat het een discriminatie van hun ras wordt." Angkhana Neelaphaijit zei, eraan toevoegend dat de gearresteerden het recht hebben op juridische verdediging en om een ​​klacht in te dienen als hun rechten zijn geschonden.

Online commentatoren en individuen reageerden snel op de opmerkingen waarin stond dat Nigerianen geen ras zijn maar een nationaliteit en aangezien de overgrote meerderheid van de buitenlanders die zijn gearresteerd wegens te lange verblijfsduur en misdaden sinds het begin van Operatie X Ray Nigeriaans was, zou het toegestaan ​​moeten zijn om iedereen die in het land. Degenen die legaal verblijven, niet te lang blijven en met de juiste vergunningen als ze mogen werken, mogen blijven, aldus de commentatoren.

Inschrijven
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/