Amerikaanse man gooit dode baby van Brooklyn Bridge in Amerika en vlucht naar Thailand

Een vader uit de Bronx vluchtte naar Thailand nadat hij zijn dode 7 maanden oude baby in een rugzak in New York City had gedragen en zijn lichaam in een rivier bij de Brooklyn Bridge en andere toeristische plekken had gegooid, zei de politie woensdag.

De Thaise autoriteiten hebben James Currie, 37, tegengehouden toen hij in Bangkok landde op basis van informatie die de Amerikaanse autoriteiten hen hadden gegeven en hem de toegang tot het land blokkeerden en hem in opdracht van de VS op een niet-gepubliceerde locatie vasthielden, zei NYPD-chef-inspecteur Dermot Shea. Hij zal binnen enkele dagen worden teruggebracht naar New York om te worden beschuldigd van het verbergen van een menselijk lijk, zei Shea.

Een toerist uit Oklahoma zag het in luiers geklede lichaam zondag. Haar man trok de levenloze baby van de East River naar de kust en probeerde hem te reanimeren.

"Dit is een hartverscheurende zaak", zei Shea.

De moeder van de baby, die gescheiden van de vader in de Bronx woont, had nieuwsberichten over de baby gezien. De volgende dag ontdekte ze dat Currie hun kind niet bij de crèche had afgezet.

Shea zei dat de 36-jarige vrouw een "bloedstollende" oproep naar 911 had gedaan nadat ze Currie had proberen te bereiken. Tijdens het gesprek vertelde ze de coördinator dat ze een rapport had gezien over de baby die in de rivier was gevonden en het ergste vreesde, voegde hij eraan toe.

Shea zei dat de baby nog leefde toen Currie hem zaterdag rond 12 uur meenam naar zijn appartement in Bronx, onder een voogdijregeling. De baby stierf voordat Currie vertrok en zondag rond 30 uur naar Manhattan vertrok, voegde hij eraan toe.
Op video was te zien hoe Currie naar de rivier liep en de baby droeg in een rugzak die hij als draagzak had gemaakt. Een rugzak dreef in de rivier in de buurt van het lichaam van de jongen.

In afwachting van een autopsie kunnen extra kosten worden ingediend. Een vaststelling over de doodsoorzaak van de baby wordt deze week niet verwacht.

Diana Campbell, uit Stillwater, Oklahoma, merkte de baby zondag voor het eerst op rond 4 uur. Haar man, Monte Campbell, waadde in ondiep water nabij de South Street Seaport aan de kustlijn van Manhattan, haalde de baby op en begon met reanimeren.

"Ze belde me net en zei dat er een baby in het water was", zei Monte Campbell. "Ik belde 911. Op dat moment dacht ik dat het een pop was."

Hij zei dat de baby niet ademde en geen pols vertoonde.

Politieagenten arriveerden minuten later en namen de baby mee naar het voetgangerspad, waar ze doorgingen met reanimeren voordat de baby naar een ziekenhuis werd gebracht en dood werd verklaard.

Currie ging maandag rond 2 uur aan boord van de vlucht naar Bangkok. De moeder van de baby belde maandag rond 20 uur het alarmnummer.
"Ik denk dat het duidelijk is waarom het individu zo snel mogelijk probeerde weg te komen," zei Shea.
Currie en de moeder van de baby waren niet getrouwd en de politie is niet op de hoogte van andere kinderen tussen hen, zei Shea.

Shea zei dat uit een voorlopig onderzoek is gebleken dat de kinderdienstenadministratie van de stad geen eerdere rapporten had over het kind of het paar.

"We hebben geen rode vlaggen die hiervoor bestonden," zei Shea.

BRONABC News
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/