Recente regens veroorzaken verdere erosie van Pattaya Beach, zorg voor nieuw aangevulde noordelijke sectie

Pattaya-

In de afgelopen twee maanden hebben de Thaise autoriteiten het noordelijke deel van Pattaya Beach bij het Dusit Hotel veel beter gemaakt door bijpassend zand uit een nabijgelegen land te importeren en het strand te verdrievoudigen, tot grote vreugde van toeristen, verkopers en toeristenautoriteiten. Deze succesvolle aanvulling heeft ertoe geleid dat de autoriteiten hebben aangekondigd dat ze vóór het hoogseizoen de rest van het strand tot aan Walking Street zullen uitbreiden en aanvullen.

Recente regens zoals de onderstaande foto laat zien dat alleen het aanvullen van het strand, met name de middelste en zuidelijke delen van Beach Road, niet voldoende zal zijn, aangezien er al schade wordt toegebracht aan de nieuw aangevulde delen.

Lokale expats en bezorgde burgers maakten deze foto's van verdere erosie tijdens recente regenstormen en met het ergste regenseizoen dat nog moet komen, wordt voorspeld dat verdere erosie zal plaatsvinden. Het belangrijkste probleem is dat regenwater van de hoger gelegen straten naar Beach Road stroomt en vervolgens bij elke grote regenbui stagneert en Beach Road onder water zet voordat het naar de oceaan stroomt, waardoor het strand wordt uitgehold. De stad heeft op meerdere plaatsen langs de strandweg dure pompen geïnstalleerd die het water snel afvoeren, maar het probleem niet helemaal hebben verholpen.

Overheidsinstanties hebben nog eens 400 miljoen baht gegeven aan lokale autoriteiten die een betere oplossing moeten vinden, zodat het nieuw aangelegde strand niet ook erodeert en verdwijnt. Wat de oplossing op dit moment zal zijn, is echter nog niet duidelijk.

Abonneren
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/