Leger en politie vallen samen met Amerikaanse functionarissen de avondmarkt Thep Prasit binnen en nemen 4 miljoen baht aan nep- en illegale goederen in beslag

Pattaya-

Beginnend om ongeveer 11:00 gisteravond, zaterdagavond, vielen tientallen politieagenten, overheidsfunctionarissen en het leger de Thep Prasit Night-markt binnen. De operatie werd geleid door plaatsvervangend hoofd van de toeristenpolitie, generaal-majoor Surachate Hakpan, die verklaarde dat het een gezamenlijke operatie was met Amerikaanse functionarissen in hun opdracht om illegale goederen uit Thailand te stoppen.

Ambtenaren waren geschokt toen ze op de markt meer dan tienduizend artikelen ontdekten, slechts een vluchtige inspectie, met een waarde van ongeveer vier miljoen baht, die geen originele goederen waren. Ze verklaarden dat toeristen de juiste bedrijven schaden door deze goederen te kopen en dat ze alleen zouden moeten kopen van erkende verkopers.

De functionarissen zeiden dat de invallen in Pattaya en markten zullen doorgaan om ervoor te zorgen dat illegale goederen geen plaats hebben in Pattaya. Het is onduidelijk of de eigenaren van de marktkramen ook werden vastgehouden of gerechtelijke stappen werden ondernomen, of dat hun goederen slechts in beslag werden genomen. Ook is onduidelijk wat er met de in beslag genomen goederen gaat gebeuren.

De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan acht jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/