Leger en politie vallen samen met Amerikaanse functionarissen de avondmarkt Thep Prasit binnen en nemen 4 miljoen baht aan nep- en illegale goederen in beslag

Pattaya-

Vanaf ongeveer 11 uur gisteravond, zaterdagavond, vielen tientallen politie, overheidsfunctionarissen en het leger de Thep Prasit-avondmarkt binnen. De operatie werd geleid door plaatsvervangend hoofd van het toeristenpolitiebureau, generaal-majoor Surachate Hakpan, die verklaarde dat het een gezamenlijke operatie was met Amerikaanse functionarissen in hun opdracht om illegale goederen uit Thailand te stoppen.

Ambtenaren waren geschokt toen ze bij een louter vluchtige inspectie op de markt ruim tienduizend artikelen ontdekten, met een waarde van ongeveer vier miljoen baht, die geen originele goederen waren. Ze verklaarden dat toeristen echte bedrijven schade berokkenen door deze goederen te kopen en dat ze alleen bij erkende verkopers moeten kopen.

De functionarissen zeiden dat de invallen in Pattaya en op de markten zullen worden voortgezet om ervoor te zorgen dat illegale goederen geen plaats hebben in Pattaya. Het is onduidelijk of de eigenaren van de marktkramen ook zijn aangehouden of gerechtelijke stappen hebben ondernomen, of dat hun goederen louter in beslag zijn genomen. Ook is onduidelijk wat er met de in beslag genomen goederen zal gebeuren.

Abonneren
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/