Iraanse toeristen boete van 2000 baht voor zwerfvuil, geen ontvangstbewijs, kosten stadsambtenaren

Pattaya-

We meldden eerder dat twee Iraanse staatsburgers vanmorgen om 3 uur in Walking Street rond het Bayshore Hotel weigerden een vergoeding te betalen voor 30 baht voor het gooien van een sigarettenpeuk voor een bord en een gebied waar zwerfvuil tegen de wet is en het bord duidelijk vermeldt de boete. Dat wil zeggen, nu de rest van het verhaal is uitgekomen van stadsfunctionarissen, is het slechts gedeeltelijk waar.

Dhr. Shahrokh Assadizadldleh, 32, uit Iran en zijn vriend geven toe een sigaret te hebben laten vallen in een moment van verjaard oordeel in de buurt van het Siam Bayshore hotel. Verschillende mannen die politie-uniform leken te zijn, hielden hem vast. (Ze hebben hem niet gearresteerd of naar Soi 9 gebracht.) Hij betaalde de boete van 2000 baht die ze eisten nadat ze hem het bord hadden getoond, maar liet hem geen ontvangstbewijs zien. Hij verklaarde dat ze in officiële uniformen leken te zijn. Nadat hij met zijn vriend had gesproken en geprobeerd had met de manager van de Siam Bayshore te praten, die niet beschikbaar was, ging hij naar de toeristenpolitie in de buurt van Siam Bayshore aan de Bali Hai Pier om te klagen.

De dienstdoende functionarissen aan de assistentietafel van de toeristenpolitie verklaarden dat hij volgens de Thaise wet een ontvangstbewijs had moeten krijgen. Bovendien zouden boetes voor zwerfvuil alleen op het stadhuis moeten worden betaald en niet ter plaatse door ambtenaren worden genomen.

Omdat de politie de personen die de Iraanse toerist een boete hadden opgelegd niet kon vinden, besloot de politie de boete zelf opnieuw te betalen en vanmorgen op het stadhuis te betalen om de man een ontvangstbewijs te geven. De Iraniër gaf de overtreding toe, beloofde het niet nog een keer te doen, maar waarschuwde ook dat men altijd om een ​​ontvangstbewijs moest vragen.

De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/