Pattaya City politie handhaaft taximeters, schrijven 1000 baht tickets

Pattaya-
Lokaal nieuws meldde dat veel taxichauffeurs in Pattaya werden aangehouden bij een hardhandig optreden tegen het gebruik van meters buiten Central Festival, aangezien het vierdaagse vakantieweekend op vrijdag en zaterdag begon.
Kanit Jiamrujikun, hoofd van het Chonburi Department of Land Transport, was in de stad om de wet te handhaven die zegt dat de meer dan vijfhonderd taxichauffeurs in Pattaya de meter moeten aanzetten.
De val van de vlag zou 40 baht moeten zijn voor de eerste twee kilometer, maar recente rapporten hebben duidelijk gemaakt dat ze hun meter vrijwel nooit gebruiken en in plaats daarvan hun eigen prijzen opgeven, meestal rond de 200-300 baht voor een korte afstand.
De autoriteiten hebben de taxichauffeurs verteld dat dit moet stoppen. Taxichauffeurs zijn echter van mening dat vanwege de stijgende gasprijzen het minimum 100 baht moet zijn voor de eerste twee kilometer.
Kanit zei dat veel toeristen in de stad waren voor de vierdaagse vakantie en dat ze een eerlijke behandeling verdienen door de taxichauffeurs.
Het oordeel zal zijn over hoe dit zal worden opgelost en of dit een tijdelijk optreden is of van lange duur zal zijn.
Inschrijven
BRONBeheerder online
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/