Toeristenboot zinkt voor Phuket, tientallen toeristen vermist en gevreesd voor dood

Duikers doorzoeken de romp van een gezonken boot voor de kust van Zuid-Thailand op zoek naar meer dan 50 passagiers die donderdagmiddag zijn vermist na een hevige storm.

De Phoenix PC-duikboot kwam in de problemen voor de kust van het vakantie-eiland Phuket toen een storm golven van wel vijf meter (16 voet) deed opwaaien, waardoor ze tegen het schip aansloegen en het omsloeg.
Aan boord van het gekapseisde schip waren naar schatting 105 passagiers, onder wie 93 toeristen, een gids en 11 bemanningsleden. Van velen werd gedacht dat het Chinese toeristen waren die op vakantie waren in het Thaise resort.
Beelden van het tafereel die op de Facebook-pagina van de Thaise marine werden geplaatst, toonden passagiers die feloranje reddingsvesten droegen op opblaasbare reddingsvlotten.
Politieluitenant-kolonel Somsak Sophakarn, plaatsvervangend hoofd van het provinciale politiebureau van Chalong in Phuket, zei donderdag dat 48 mensen waren gered en naar de kust waren gebracht.
De Thaise marine, marinepolitie en lokale vissers zochten donderdagavond naar de overgebleven passagiers, maar staakten hun operatie 's avonds laat.
Ze hervatten hun zoektocht vrijdagochtend opnieuw en stuurden helikopters, vissersvaartuigen en duikers om de wateren af ​​te speuren.
Toeristen gered van het zinkende schip.
Chinese staatsmedia meldden vrijdag dat een Chinees is overleden en dat er 53 worden vermist. Van de 53 vermisten zijn er 50 Chinese toeristen, aldus persbureau Xinhua, daarbij verwijzend naar de Chinese consul-generaal in Songkhla.
Weersatellieten toonden donderdag talloze onweersbuien voor de kust van Phuket, volgens de Thaise meteorologische afdeling.
Ook twee andere boten zijn donderdag gekapseisd. Volgens Xinhua zijn echter alle passagiers aan boord van die schepen gered.
Het eiland Phuket - bekend om zijn stranden en luxe resorts - is een van de populairste toeristische bestemmingen van Thailand.
BRONCNN
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/