Vermiste kinderen en coach gevonden, lange moeilijke weg om ze eruit te krijgen begint

Thailand-

Zoals breed uitgemeten door de Thaise media en op onze social media-feeds, is het vermiste voetbalteam ontdekt dat al tien dagen vastzit in de Tham Luang-grotten nabij Chiang Rai en de grens met Myanmar.

Men dacht oorspronkelijk dat ze zich in de Pattaya Beach-kamer bevonden, zo genoemd omdat het over het algemeen een klein stukje droog land is met veel water, vergelijkbaar met het eigenlijke strand in Pattaya. Die kamer werd echter ook onder water gevonden. Engelse grotduikers Richard Stanton, 56, en John Volanthan, 49, twee van de meest gevierde grotduikers in heel Engeland en enkele van de beste grotduikers ter wereld, besloten om door verschillende kleinere tunnels te gaan in de hoop droge ruimte te vinden.

Ongeveer 400 meter voorbij het strand van Pattaya vonden ze een smalle richel en alle dertien vermiste mensen, zwak, hongerig en moe maar over het algemeen in goede gezondheid en sterk van geest na tien dagen onder de grond vast te zitten.

De klus is echter nog lang niet af.

De autoriteiten zijn erin geslaagd om een ​​gekwalificeerde arts en aanvullende ondersteuning in te schakelen nadat de Britse duikers het vermiste team hadden gevonden. De dokter heeft de gezondheid van alle dertien geëvalueerd en stelt dat bijna allemaal tien dagen lang onder de grond in uitstekende gezondheid verkeren zonder eten en modderig water om te drinken. Niemand heeft grote verwondingen of problemen. Het wordt echter een lange en moeilijke weg om het team eruit te krijgen.

Ze hebben eten en elektrolyten gekregen en hebben normaal gegeten en gedronken. De vrees dat ze zwak zouden zijn, zich niet zouden kunnen bewegen en niet zouden kunnen eten zonder hulp van het ziekenhuis, was gelukkig ongegrond.

Ze zijn gestrand op een kleine modderige richel boven de overstroomde doorgang. Geen van hen kan zwemmen of heeft eerder gedoken. Deskundigen en autoriteiten overleggen over de beste manier om ze uit de grot te krijgen, maar waarschuwen dat het geruime tijd, zelfs maanden, kan duren om het water af te tappen om ze eruit te krijgen. Boren in de grot op een locatie in de buurt van hen wordt als potentieel riskant en moeilijk beschouwd. Voorlopig zijn de lucht en zuurstof echter geclassificeerd als veilig in de grot waarin ze vastzitten en worden ze voor maximaal vier maanden naar de grot gebracht om ze gevoed en gezond te houden.

We blijven updates geven.

 

Abonneren
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/