Vermiste kinderen en coach gevonden, lange moeilijke weg om ze eruit te krijgen begint

Thailand-

Zoals breed gerapporteerd door Thaise media en op onze sociale media, is het vermiste voetbalteam ontdekt dat tien dagen lang vastzat in de Tham Luang-grotten in de buurt van Chiang Rai en de grens met Myanmar.

Oorspronkelijk werd gedacht dat ze zich in de Pattaya Beach-kamer bevonden, zo genoemd omdat het over het algemeen een klein stukje droog land is met veel water, vergelijkbaar met het eigenlijke strand in Pattaya. Die kamer werd echter ook onder water gevonden. Engelse grotduikers Richard Stanton, 56, en John Volanthan, 49, twee van de meest gevierde grotduikers in heel Engeland en enkele van de beste grotduikers ter wereld besloten door verschillende kleinere tunnels te gaan in de hoop droge ruimte te vinden.

Ongeveer 400 meter voorbij Pattaya Beach is dit het tafereel waar ze een smalle richel vonden en alle dertien vermiste mensen, zwak, hongerig en moe, maar over het algemeen een goede gezondheid en een sterk humeur na tien dagen ondergronds vast te zitten.

De klus is echter nog lang niet af.

De autoriteiten zijn erin geslaagd een gekwalificeerde arts en extra ondersteuning binnen te halen nadat de Britse duikers het vermiste team hadden gevonden. De dokter heeft de gezondheid van alle dertien beoordeeld en stelt dat bijna alle tien dagen onder de grond in goede gezondheid verkeren zonder voedsel en modderig water om te drinken. Geen van hen heeft ernstige verwondingen of problemen. Het zal echter een lange en moeilijke weg worden om het team eruit te krijgen.

Ze hebben voedsel en elektrolytdranken gekregen en hebben normaal gegeten en gedronken. De vrees dat ze zonder ziekenhuishulp zwak zouden zijn, niet kunnen bewegen en niet kunnen eten, was gelukkig ongegrond.

Ze zijn gestrand op een kleine modderige richel, verheven boven de overstroomde hoofddoorgang. Geen van hen kan zwemmen of heeft eerder gedoken. Deskundigen en autoriteiten overleggen over de beste manier om ze uit de grot te krijgen, maar waarschuwen dat het veel tijd, zelfs maanden, kan duren om het water af te voeren om ze eruit te krijgen. Boren in de grot op een locatie bij hen in de buurt wordt als potentieel riskant en moeilijk beschouwd. Voorlopig zijn de lucht en zuurstof echter als veilig geclassificeerd in de grot waarin ze opgesloten zitten en ze worden voor maximaal vier maanden naar de grot gebracht om ze gevoed en gezond te houden.

We zullen updates blijven geven.

 

De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/