Grotevacuatie moet worden versneld vanwege zwaar voorspelde regen, kinderen moeten leren duiken

Bangkok-

Dinsdagmiddag, rond 3:00 uur, verklaarde minister van Binnenlandse Zaken Anupong Paojinda dat de 13 leden van het voetbalteam die vastzaten in de Tham Luang-grot zo snel mogelijk door de hoofdingang naar buiten zouden worden gebracht vanwege de weersvoorspelling van zware regen. Het reddingsteam zal proberen het niveau van zwemmen en duiken tot een minimum te beperken door zoveel mogelijk water uit de grot te pompen met de meest krachtige en beschikbare drukpompen. Dit zal naar verwachting in de komende dagen gebeuren in plaats van in de komende maanden, zoals oorspronkelijk gemeld, vanwege oprechte bezorgdheid dat het gebied van de grot waarin ze zich bevinden ook kan overstromen bij zware regenval.

Anupong verklaarde dat ze de komende dagen leren duiken en zwemmen door enkele van de beste experts ter wereld, waaronder de Britse grotduikers die hen hielpen ontdekken. Voor verschillende secties moet het team alleen door lange en smalle secties duiken, hoewel er twee begeleiders voor en na hen zullen zijn om te assisteren als dat nodig is. Hij verklaarde dat het reddingsteam, waarbij de buitenlandse grotduikexperts betrokken zijn, een solide plan heeft ontwikkeld om hen te helpen duiken en uitzwemmen, inclusief begeleiders bij elk gedeelte.

Het hele team is naar verluidt in goede conditie en gezond. Dit gezegd zijnde, hebben hun ogen lange tijd in het donker gestaan ​​en zullen ze moeten worden aangepast aan normaal licht. Ze krijgen een zonnebril bij blootstelling aan daglicht.

Voordat de buitenlandse duikers en Thaise zeehonden de jongens naar buiten helpen, moeten ze weer op krachten komen, wat een paar dagen vast voedsel en elektrolyten kost, zei Anupong.

Het Chiang Rai Prachanukroh-ziekenhuis heeft een afdeling ingericht waar alle 13 leden van het team kunnen worden verzorgd, evenals hun familieleden.

Meer informatie komt eraan, maar het ziet ernaar uit dat ze zullen proberen ze binnen een paar dagen naar buiten te brengen via een zeer potentieel gevaarlijke operatie, maar een operatie die veel de voorkeur heeft boven meer overstromingen in de grot.

 

 

 

 

 

Afbeelding na berichtinhoud
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/