Reddingsupdate: zware non-stop regens blijven reddingspogingen belemmeren, bijna bij de monding van de grot onder water

Chiang Rai-

Van de Facebook-pagina van Thai Navy Seals moesten ze donderdagmiddag om 1:00 uur de reddingspogingen opnieuw tijdelijk opschorten vanwege aanhoudende zware regenval die, zoals de foto laat zien, het risico loopt te overstromen, zelfs de ingang van de grot waar een voetbalteam en hun coach blijven gevangen.

Weersvoorspellers zeggen dat de regen vanavond zou moeten stoppen, wat een uitstel zal bieden voor Thaise Navy Seals en buitenlandse duikers, waaronder pas aangekomen US Navy Seals, om de zoektocht naar het vermiste team voort te zetten.

Er wordt aangenomen dat het team zich in en rond een deel van de grot bevindt dat Pattaya Beach wordt genoemd, zo genoemd omdat het nooit volledig overstroomt en een klein deel van zand en rots achterlaat volgens de autoriteiten en veteraan grotonderzoeker Vern Unsworth uit het VK die in kaart heeft gebracht en verkende de grot volledig en woont in Chiang Rai. Hij en andere mensen die ervaring hebben met het grottenstelsel zeggen allemaal dat dit gebied, vanwege het niveau, niet overstroomt. Experts op het gebied van rampherstel zijn ook gearriveerd uit de Verenigde Staten en overleggen met Thaise functionarissen over het mogelijk boren in de berg om Pattaya Beach en de nabijgelegen kamers te bereiken.

Dit is nu de zesde dag dat het team vastzit in het grottencomplex en ondanks meer dan 20 hogedrukwaterpompen die zijn ingezet om het waterpeil te verlagen, blijven de stortregens non-stop de voortgang belemmeren.

We zullen updates geven

De heer Adam Judd is sinds december 2017 mede-eigenaar van TPN media. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in retail sales, HR en operations management, en schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan acht jaar als fulltime inwoner in Pattaya, is lokaal bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een vaste bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Pattayanewseditor@gmail.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/