Update 27 juni 2018: Jeugdvoetbalteam nog steeds vast in ondergelopen grot, niet gevonden

Boren in de berg wordt een mogelijkheid en het team zit nu al vier dagen vast in de grotten zonder voorraden.

Chiang Rai-

Omdat ze op vier dagen kwamen, zijn een dozijn Thaise tieners tussen de 11 en 16 jaar en hun 25-jarige coach opgesloten in een groot grottenstelsel genaamd Tham Luang aan de grens van Myanmar nadat ze zaterdag binnenkwamen na training en zware regenval de grotten overstroomde terwijl binnen.

In de afgelopen 24 uur hebben functionarissen onderwaterdrones en robotvoertuigen ingezet om te proberen de grotten te omzeilen die zich over vele kilometers uitstrekken en uit meerdere grotten, doorgangen en gebieden bestaan, sommige ondergelopen en andere niet. De Underwater Assault Force van de Thaise marine, hun versie van de Navy Seals met training van het Amerikaanse leger, leidde de wanhopige zoektocht naar de groep.

Er zijn waterpompen ingebracht en opgesteld die het water van ongeveer de eerste kilometer van de caverne hebben weten af ​​te voeren. Ambtenaren zeggen dat dit van cruciaal belang is voor de marineduikers om diepere, niet-overstroomde niveaus van de grotten te kunnen bereiken waar het team nog steeds wordt verondersteld te leven, maar na vier dagen raakt de tijd snel op. De reden dat dit van cruciaal belang is, is het nulzicht van modder en puin en de grootte van de grot beperkt de hoeveelheid tijd die duikers veilig kunnen onderdompelen. Duikers zijn er tot nu toe in geslaagd om ongeveer 4 km te bereiken en hopelijk zal dit vandaag uitbreiden tot 5 tot 6 km. Er is nog steeds geen persoonlijk teken van het team, maar er zijn schoenen, handafdrukken en voetafdrukken gevonden die duidelijk aantonen dat het team erin geslaagd is om tijdens de overstromingen dieper in het complex te komen en de regen voor te blijven.

Het grottenstelsel van Tham Luang ligt in een nationaal park en is een toeristische attractie, maar is tijdens het regenseizoen van mei tot oktober elk jaar gesloten. Bij de ingang waar de fietsen en uitrusting van de teams na vier dagen nog steeds staan, werden borden en waarschuwingen geplaatst.

De ouders en families van het team blijven buiten de grot wachten, in de hoop op een wonder, bidden en voeren verschillende rituelen uit die hen hopelijk geluk zullen brengen volgens hun religie.  Nabestaanden voerden vandaag voor de derde dag op rij een ochtendritueel uit waarin ze de vermisten opriepen. Ze speelden op trommels en gongs en twee familieleden hielden visnetten vast als een symbolische manier om verloren geesten uit de grot te vissen.

Het leger heeft ook buitenlandse vrijwilligers toegestaan, waaronder bekende spelunkers die lokaal in Chiang Mai wonen, om te helpen, omdat ze uitgebreide ervaring hebben met het in kaart brengen en verkennen van de grot. Parkbeambten hebben verklaard dat dit niet de eerste keer is dat mensen tijdens overstromingen vastzitten in de grot en in het verleden zijn ze erin geslaagd te ontsnappen toen het water zich terugtrok.

We zullen later op de dag een verdere update geven als teams verder naar binnen trekken. Twee schachten werden in de afgelopen twaalf uur op de berg ontdekt door zoekteams, maar geven, ondanks een kort sprankje hoop, geen volledige toegang tot het complex. Militaire functionarissen hebben ook overwogen om in de berg te boren, maar de tijd raakt snel op.

 

De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/