Enorme reddingsoperatie gelanceerd voor jeugdvoetbalteam dat vastzit in overstroomde grot in Chiang Rai

Chiang Rai-

 

Reddingswerkers plannen een tweede poging om door een kleine, overstroomde doorgang in een Thaise grot te komen om 12 jongens en hun voetbalcoach te zoeken die de grot twee dagen geleden op een excursie zijn binnengegaan.

Bij hun eerste poging bij zonsopgang waren duikers niet in staat om de grote kamer diep in de grot te bereiken waar de studenten zouden kunnen zijn, zei Kamolchai Kotcha, een ambtenaar in het bospark waar de grot zich in de provincie Chiang Rai in het noorden van Thailand bevindt.

De doorgang naar de kamer is extreem klein, "overstroomd en bedekt met zand en modder", zei Kamolchai.

De grote kamer is ongeveer 4 km (2.5 mijl) van de ingang van de grot waarvan wordt gedacht dat hij ongeveer 6 tot 8 km lang is.

De 12 jongens zijn tussen de 11 en 15 jaar oud en zijn vermoedelijk zaterdagmiddag met hun coach de grot van Tham Luang Nang Non binnengegaan. Een moeder die aangaf dat haar zoon die dag nooit was teruggekeerd van voetbaltraining, ging op zoek.

De grot kan zwaar overstromen tijdens het regenseizoen van Thailand, dat loopt van juni tot oktober.

Volgens Kamolchai zijn toeristen die vastzaten in de grot door eerdere overstromingen gered nadat het water een paar dagen later was teruggetrokken.

Officieel was de grot gesloten vanwege het regenseizoen en werden waarschuwingsborden geplaatst. Parkwachters leiden toeristen over het algemeen de grot in in het droge seizoen, maar het team en hun coach besloten ondanks de waarschuwingen naar binnen te gaan. De grot is geen doodlopende weg en is ook verbonden met andere grotten, dus de hoop is dat het team levend en wel dieper in het systeem zit, dat volgens de autoriteiten niet overstroomt.

Momenteel, vanaf maandag 4:00 uur, assisteert en zwemt een team van de Underwater Demolition Assault Unit van de marine door de ondergelopen grot om te proberen het vastzittende voetbalteam te bereiken.

We zullen verdere updates geven zodra we deze ontvangen.

De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan acht jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/