Update 10 uur: voetbalteam zit nog steeds vast in ondergelopen grot, zoekactie gestaakt vanwege stijgend water, vermoedelijk nog in leven

Chiang Rai-

Update vanaf 10:20 op maandag 25 juni.

Ondanks enkele vroege berichten is het voetbalteam dat vastzit in een grottenstelsel nabij de grens met Myanmar in Chiang Rai nog steeds niet gered.

Ongeveer een uur geleden, rond 9:00 Thaise tijd, deden functionarissen de oproep om tijdelijk terug te trekken nadat ze tot 7 km in het ondergelopen grottencomplex hadden gezwommen vanwege regen en stijgend water en beperkt zicht. Familieleden en een toenemend publiek en media-aanwezigheid blijven buiten de ingang van de grot kamperen in de hoop op positief nieuws.

De elite Navy Seal Diving-eenheid van de Thaise Royal Navy, gevestigd in Chon Buri bij Pattaya en die jaarlijks training heeft gehad van US Navy Seals tijdens Cobra Gold, is op dit moment het primaire reddingsoperatieteam en werd eerder maandag opgeroepen nadat de autoriteiten in Chiang Rai was niet in staat om op eigen kracht de grot in te komen.

De jongens, tussen de 11 en 15 jaar oud, zouden zaterdagmiddag met hun 25-jarige coach de grot Tham Luang Nang Non in de provincie Chiang Rai zijn binnengegaan. Een moeder meldde dat haar zoon die dag niet terugkwam van de voetbaltraining, wat aanleiding gaf tot de zoektocht. Hun coach, 25 jaar oud, was bij hen. In totaal zitten 12 studenten vast.

Kapitein Anant Surawan, hoofd van de Underwater Demolition Assault Unit, zei dat de duisternis en het waterpeil een risico vormden voor de operatie. Allen kregen de opdracht om terug te keren om de volgende zetten in kaart te brengen, voegde hij eraan toe. Lokale bewoners en boswachters zeiden dat verticale schachten ook toegang gaven tot het complex en dat er andere afgelegen en moeilijke ingangen waren, maar dat ze door de teams zullen worden bekeken voor een toegangspunt.

Het marineteam stelt dat op basis van bewijsmateriaal dat ze hebben gevonden, waaronder rugzakken en spullen die in ondergelopen grotten zijn achtergelaten, de studenten steeds dieper het grottencomplex in gingen en ze sterk geloven dat ze nog in leven zijn en op weg zijn naar een gebied dat niet kan worden overstroomd vanwege de grotniveau volgens boswachters, maar is ongeveer 8 km binnen en erg moeilijk te bereiken. Ze hebben voorraden in waterdichte pakketten met vers water en voedsel door het grottencomplex gestuurd in de hoop dat ze het voorspelde droge gedeelte zullen bereiken als de stroom naar dat gedeelte voert.

Wij hier bij The Pattaya news hopen op positief nieuws.

 

 

 

 

 

Abonneren
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/