Thailand hervat doodstraf, eerste gevangene in bijna tien jaar geëxecuteerd deze week

Thailand-

De Thaise autoriteiten hebben op 26 juni 18 een 2018-jarige man geëxecuteerd met een dodelijke injectie, de eerste executie in het land sinds augustus 2009.

De Afdeling Correcties verklaarde dat de executie van Theerasak Longji, die zes jaar geleden schuldig werd bevonden aan moord met verzwarende omstandigheden, het standpunt van Thailand weerspiegelde dat "zich richt op het beschermen van de samenleving, in plaats van op de rechten en vrijheden van overtreders", en een waarschuwingsbericht afgeeft dat ernstige misdaden zal zwaar gestraft worden. Het besluit maakt een einde aan een feitelijk moratorium op executies dat Thailand de afgelopen negen jaar had aangenomen en opgenomen in het nationale actieplan inzake mensenrechten.

Mensenrechtenorganisaties over de hele wereld huilden en maakten bezwaar tegen de hervatting van de doodstraf in Thailand.

Volgens de afdeling Correcties zaten er in april 517 gevangenen (415 mannen en 102 vrouwen) in de dodencel in Thailand. De meesten werden veroordeeld voor drugsgerelateerde misdrijven. Het lot van veel van deze mensen, die omzetting van hun straf hebben gezocht, staat nu op het spel.

De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties heeft landen voortdurend opgeroepen om een ​​moratorium op de doodstraf in te stellen, de praktijk geleidelijk aan te beperken en de strafbare feiten waarvoor ze kan worden opgelegd, te verminderen - allemaal met het oog op de uiteindelijke afschaffing ervan.

Thailand lijkt op dit moment echter bereid door te gaan met het executeren van criminelen met grote overtredingen.

De heer Adam Judd is sinds december 2017 mede-eigenaar van TPN media. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in retail sales, HR en operations management, en schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan acht jaar als fulltime inwoner in Pattaya, is lokaal bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een vaste bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Pattayanewseditor@gmail.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/