Update: Israël zal geen Israëlische burger uitleveren die wordt gezocht bij het neersteken of meewerken aan onderzoek

Pattaya-

Zoals we eerder hebben gemeld, hebben de Thaise autoriteiten, nadat de Australiër Jeremy McCall, 22, vorige week in Mixx Disco werd neergestoken, op zoek naar een nog niet bij naam genoemde Israëlische burger. Sinds de steekpartij is ook een verdere tijdlijn van het incident aan het licht gekomen. We zullen eerst deze tijdlijn bespreken en daarna het standpunt van Israël over het incident bespreken.

4:00AM (Ongeveer)- Mr. McCall raakt een vrouw aan met de Israëlische man, die we Mr. I zullen noemen, en beweert dat hij haar aandacht probeert te krijgen. (Hij verklaarde tegenover de pers dat ze al uren eerder 's avonds bij haar waren en zegt dat camerabeelden dit bewijzen. De politie heeft deze verklaring niet bevestigd.)

4:01 AM- Meneer I trekt in een vlaag van woede een klein klapmesje terug en steekt meneer McCall in zijn zij, waarbij hij een belangrijk orgel raakt en hem in kritieke toestand brengt. Hij is sindsdien hersteld en keerde terug naar Australië en is nu in stabiele toestand. Het meisje met meneer I en omstanders probeerden hem van deze actie te stoppen.

4:03 - Terwijl Jeremy terugkeerde naar zijn tafel, nog steeds niet bewust dat hij was neergestoken vanwege dronkenschap en shock, zei meneer I, die zijn rekening al had betaald, dat hij met hem naar de badkamer ging met de groep. (Dit kan de oorspronkelijke badkamerverwarring bij de media hebben veroorzaakt). Hij verliet de groep. De beveiliging hield hem niet tegen omdat ze op dat moment niet wisten dat de heer McCall was neergestoken en het mes een heel klein en goed te verbergen klapmes was dat gemakkelijk door de beveiliging kan worden gehaald.

4:10 - Mr. McCall, hevig bloedend en duidelijk gestoken, wordt door zijn vrienden, familie en beveiliging naar beneden gebracht terwijl een ambulance en politie worden gebeld.

4 uur - Meneer Ik boekte een taxi via een populaire taxi-applicatie en ging rechtstreeks naar het vliegveld. Hij stopte niet bij zijn hotel voor tassen of spullen. Vermoedelijk had hij zijn paspoort bij zich.

4:45 - Dhr. McCall wordt naar het ziekenhuis gebracht. Hij werd later naar een tweede ziekenhuis gebracht.

6:00 uur - Dhr. Ik arriveer op het vliegveld en boek de eerste vlucht naar Israël met vertrek rond 9 uur. Er worden geen vlaggen gehesen.

9 uur - Dhr. Ik vlieg het land uit net op het moment dat het nieuwsbericht de reguliere pers bereikt.

Het Pattaya-nieuws heeft meer informatie over Mr. I gezocht en heeft het volgende ontdekt, zoals verklaard door de Israëlische ambassade:

“Volgens de Israëlische wet kan geen enkele burger van Israël worden uitgeleverd om te worden vervolgd voor een vermeende misdaad die op vreemde bodem is gepleegd. Israël is op de hoogte van deze kwestie en zal deze burger onderzoeken en onze eigen interne systemen en checks and balances onderzoeken.”

Er wordt algemeen aangenomen dat de persoon in Israël geen aanklacht of boete zal krijgen.

Thaise autoriteiten hebben verklaard dat de persoon is geïdentificeerd en gemarkeerd om te worden gearresteerd als ze terugkeren naar Thailand. Gezien het feit dat de heer I, die waarschijnlijk de regels van zijn land kent met betrekking tot uitlevering en misdaad in het buitenland omdat hij het land zo snel ontvlucht is, is het echter onwaarschijnlijk dat hij naar Thailand zal terugkeren.

 

Afbeelding na berichtinhoud
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/