"Beroemde" Indiase journalist beweert te zijn aangevallen, afgeperst en beroofd door zakenpartners in Pattaya

Volgens een klacht bij de politie zou een journalist uit India in Pattaya zijn aangevallen, uitgekleed, gefotografeerd en gechanteerd door zijn landgenoten. 
Het slachtoffer, wiens identiteit is achtergehouden, heeft zondag om 1 uur een klacht ingediend bij het politiebureau van Muang Pattaya.

Hij vertelde de politie dat sommige Indiërs contact met hem hadden opgenomen onder het voorwendsel hem in te huren om foto's te maken voor een reisorganisatie met een plan om het op de Indiase markt te promoten.

Hij nam het aanbod aan en checkte in bij een hotel in het Bang Lamung-district van de provincie Chon Buri om zich op het werk voor te bereiden. Maar op vrijdagavond vielen die Indianen hem aan en kleedden hem uit en dreigden hem na het fotograferen te chanteren.

'Ze dreigden die foto's en zelfs videoclips te sturen naar sociale-mediapagina's die in India goed bekend zijn als ik ze geen geld zou geven. Ik ben daar beroemd. Dus moest ik ze de 200,000 roepies [bijna 100,000 Baht] geven die ik in mijn bezit had', zei het slachtoffer.

De aanvallers zouden ook hebben geëist dat het 40-jarige slachtoffer twee cheques voor hen tekende.

Nadat hij had toegegeven, sloegen ze op de vlucht.

Het slachtoffer besloot, na erover nagedacht te hebben, een vriend te bellen voor hulp. De vriend is getrouwd met een Thaise vrouw en zij heeft hem meegenomen naar het politiebureau om aangifte te doen.

De politie beloofde de zaak te onderzoeken en de daders op te sporen. De politie heeft ook verklaard dat ze denkt dat er meer aan het verhaal zit en dat ze de andere kant van de persoon willen horen.

Abonneren
BRONThe Nation
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/