Twee Nigerianen gearresteerd in Pattaya voor oplichting over romantiek, skimming van kaarten

Pattaya-

De politie van Pattaya heeft twee Nigerianen gearresteerd die ervan verdacht worden lid te zijn van een romantische zwendel die op Thaise vrouwen jaagt.

Ositadima Ibeh, 28 en Chinedu Calistus Ndubuisi, 30, werden beschuldigd van lidmaatschap van bendes die romantische oplichting plegen en kaarten skimmen, zei politiechef Pol. Wichai Krobphet van Pattaya op een persconferentie op maandag.

De politie nam vervalsingsmiddelen in beslag om geldautomaten van hen te kopiëren, zei Wichai, evenals valse geldautomaten en creditcards, evenals valse identiteitskaarten.

Wichai zei dat het laatste slachtoffer van het paar Wilaiwan Pongkwapol bleek te zijn, die haar geld had overgemaakt naar een rekening.

De politie controleerde de rekening en verrichtte een arrestatie nadat de twee verdachten het geld zouden hebben opgenomen uit een geldautomaat bij de Kasikorn Bank op Soi Arunnothai in Centraal Pattaya.

De twee beweerden dat ze waren ingehuurd door een andere Nigeriaan om het geld op te nemen en het vervolgens op de rekening van de man te storten in ruil voor een commissie van 5 procent. Ze zeiden dat ze tot nu toe meer dan 1 miljoen Baht op die rekening hadden gestort. Ze beweerden dat ze niet wisten dat wat ze deden verkeerd was.

Abonneren
BRONThe Nation
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/