Het is officieel: het is nu regenseizoen!

Zet die paraplu maar klaar want het regenseizoen is officieel begonnen, zei het nationale weerbureau maandag.

Het land ging zaterdag het moessonseizoen in toen zuidwestenwinden vocht uit de Andamanse Zee brachten en in het hele land regen veroorzaakten, zei Wanchai Sakudomchai, directeur-generaal van de meteorologische afdeling.

Het seizoen eindigt half oktober in Bangkok en het noorden van Thailand, terwijl in zuidelijke delen tot december regen zal vallen.

De afdeling waarschuwde echter dat sommige delen - vooral het noordoosten - van juni tot half juli weinig regen zouden zien en het risico liepen op watertekorten voor irrigatie.

Specifiek in Pattaya worden we al wekenlang overspoeld met niet-seizoensgebonden regens en voorspellers voorspellen dat dit een bijzonder actief regenseizoen zal zijn voor het Pattaya-gebied.

De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/