Update: verhaal van Indiase "toeristen" die zeggen dat verkopers van strandmatten hen vol gaten aanvielen, niet waar

Pattaya-

Zoals gisteren door ons en op grote schaal via andere media werd gemeld dat twee Indiase toeristen werden aangevallen door strandmatverkopers op Beach Road bij Soi 9 blijkt dat het verhaal van de twee Indiase "toeristen" niet helemaal was wat het leek.

De twee Indiase 'toeristen' zijn helemaal geen toeristen, maar eerder langdurig ingezetenen van Pattaya met legale werkvergunningen en werkvisa die voor een exportbedrijf werken, wat ze tijdens hun aangifte bij de politie vergaten te melden.

Ze "vergaten" ook te vermelden dat de twee Thaise mannen die hen aanvielen geen strandmatverkopers waren, maar eerder vermeld stonden als zakenpartners van hun bedrijf. De Indiase staatsburgers, Baldeep Singh Gultali en Gurwiwder Singh, verklaarden dat de Thaise vrouw die bij hen was "in de war" was en dachten dat de Thaise mannen strandmattenverkopers waren, ondanks dat ze vloeiend Thais spraken en de situatie aan haar en aan de Indiase beschreven mannen die Thais spreken. Ze beweren dat ze niet hebben gelogen, ondanks meerdere getuigen van het tegenovergestelde, waaronder de eerste agenten van de politie.

Politiekolonel Apichai Krobphet, hoofd van de politie van Pattaya, zegt dat het waargebeurde verhaal heel anders is na het interviewen van alle betrokken partijen en de Indiase mannen die toegaven dat er enige "verwarring" was.

De heer Baldeep moest voor een niet nader genoemd zakelijk doel 3000 baht naar India overmaken, maar had slechts 2500 baht bij zich. Hij liet meneer Singh een zakenpartner bellen, de twee Thaise mannen die niet bij naam zijn genoemd, om hen 500 baht te brengen. Toen ze echter aankwamen, verklaarden beide partijen dat de heer Singh weigerde geld te geven of de Thaise medewerkers te betalen voor de levering van een behoorlijke afstand midden in de nacht. Op dit punt brak een woordenwisseling uit tussen de twee partijen over het zakelijke geschil. Een verkoper van strandmatten probeerde het gevecht te verbreken, maar faalde en dit is waar de "verwarring" van de Indiase staat begon.

De politie onderzoekt het nu vastgestelde persoonlijke zakelijke geschil verder, maar het is goed om te weten dat er geen bendes strandmattenverkopers zijn die het strand "bezitten". Misschien zouden ze in de toekomst geen "zaken" moeten doen om 1:00 uur op Beach Road.

 

De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan acht jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/