Economie Thailand groeit het snelst in 5 jaar voor het eerste kwartaal van 2018

Thailand-

In combinatie met ons artikel eerder deze week over het aantal toeristen dat tot nu toe met 14% is gegroeid tot nu toe in 2018, het hoogste aantal in drie jaar, melden Thailand en Reuters nu dat de economie het grootste groeiniveau in vijf jaar voor het eerste kwartaal heeft gehad van 2018.

De economische stijging wordt toegeschreven aan hogere uitgaven van toeristen, met name Chinezen en Indiërs uit de midden- en hogere klasse, hogere particuliere consumptie en betere prestaties op de export in het algemeen.

Analisten zoals Krystal Tan van Capital Economics waarschuwen echter dat de groei dit jaar mogelijk niet wordt volgehouden, omdat er nog steeds onzekerheid is vanwege de politieke situatie in Thailand en de verkiezingen die met een jaar worden uitgesteld, evenals een mogelijke afzwakking van de geëxporteerde goederen. Verwacht wordt dat het aantal toeristen naar het land als geheel zal toenemen en dat de gemiddelde besteding van toeristen is gestegen, met name voor de Chinese en Indiase toeristen.

Inschrijven
BRONReuters
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/