Thailand's toeristenaankomsten het hoogst in 3 jaar voor het eerste kwartaal van het jaar, een stijging van ongeveer 14%

Thailand (met dank aan Phuket News)

Het is de sterkste groei van januari tot april sinds 2015, toen het aantal aankomsten met 23.21% steeg. In dezelfde vier maanden in 2017 steeg het aantal aankomsten met 3.35%.

In april bereikte het aantal bezoekers 3,092,725. een stijging van 9.38% op jaarbasis, vertelde permanent secretaris Pongpanu Svetarundra van het ministerie van Toerisme en Sport op dinsdag (15 mei) een beoordelingsbijeenkomst voor toerisme. Songkran wordt genoemd als een belangrijke reden voor de opleving.

Thailand's sterke aantrekkingskracht op de Oost-Aziatische markten zette zich in april voort met 2,149,095 aankomsten (+14.46%) van iets meer dan 3 miljoen in totaal voor de maand. De Europese markten genereerden 508,000 bezoeken, een stijging van maar liefst 0.99%. Zuid-Azië, de andere opvallende regio's, leverden 153,000 bezoeken op, een stijging van 12.6%.

De top-10 toeleveringsmarkten van de landen in april bleven hetzelfde als in voorgaande maanden: China; Maleisië; Laos; Rusland; Indië; Japan; Korea; Vietnam; de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.

China stond bovenaan de lijst met 987,000 bezoeken in april alleen al, een stijging van maar liefst 31.9%. Critici van het massatoerisme, die waarschuwen dat Thailand wordt geconfronteerd met een 'overtoerisme'-dreiging, zeggen dat het land de promoties in China's goedkope pakketreizenmarkten moet terugschroeven.

Volgens de laatste cijfers van april maakte Rusland een comeback met 126,000 bezoeken, wat neerkomt op een respectabele groei van 18.54%.

India met 121,000 bezoeken groeide met 12.94% en Vietnam, nu een top-10 landenmarkt voor Thailand, leverde 89,000 op, een stijging van 14.05%.

Er waren twee negatieve artiesten. Verrassend genoeg daalde Zuid-Korea met 116,000 bezoeken met een marginale 0.47%, maar de 12.84% daling van het aantal bezoeken in het VK tot 87,000 zou een alarmbel moeten doen rinkelen.

De belangrijkste toeristenbezoekers van Thailand komen momenteel nog steeds uit China, Rusland, India en, enigszins verrassend voor sommigen, de Verenigde Staten. Engelse bezoekers zijn aanzienlijk afgenomen.

 

Afbeelding na berichtinhoud
BRONHet Phuket-nieuws
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/