Toezichthouders van motortaxi's belden voor ontmoeting met functionarissen van Pattaya over recente toeristenaanval

Pattaya-

Zoals we eerder meldden, zijn motortaxichauffeurs in Pattaya onlangs weer in het nieuws geweest na een aanval op een Duitse toerist, Andreas Bauer, nadat hij probeerde een klem van zijn in beslag genomen motor af te nemen omdat hij geen rijbewijs had, wat hij zelf beschreef , als een moment van paniek.

Op zondag de 20e, rond 3:00 uur, werd het hoofd van elke motortaxistandplaats in Pattaya (elke stand heeft een supervisor) naar Alcazar op Second Road geroepen voor een ontmoeting met Thaise topfunctionarissen.

Ambtenaren van het ministerie van Landvervoer, het leger en vertegenwoordigers van het Bang Lamung-district waren aanwezig.

De motortaxichauffeurs kregen te horen dat ze zich ondanks reorganisatie, meerdere trainingen, verzoeken om assistentie en hercertificering voor alle chauffeurs nog steeds misdroegen. De toezichthouders werden eraan herinnerd dat motorrijders het "gezicht van Pattaya" waren voor veel toeristen en de gemeenschap en dat de actie die een slechte motorrijder ondernam de reputatie van de hele stad en alle motorrijders schaadde.

Hun boodschap was heel duidelijk voor de chauffeurs: wees eerlijk, reken consistente en redelijke tarieven volgens de Thaise wet en bemoei je niet met geschillen tussen toeristen en bedrijfseigenaren, maar bel in plaats daarvan de politie om de situatie op te lossen. De dagen dat motorrijders hielpen als "versterking" voor dronken of problematische klanten, zijn ruimschoots voorbij, zo werden de toezichthouders geïnformeerd. Er werd vermeld en toegegeven dat de Duitse toerist in de recente situatie inderdaad erg onbeleefd was tegen Thailand en Thaise mensen en probeerde zich te verzetten tegen arrestatie, maar het was een situatie voor de politie om GEEN motorrijders aan te pakken.

We zullen meer details geven als we ze krijgen.

De heer Adam Judd is sinds december 2017 mede-eigenaar van TPN media. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in retail sales, HR en operations management, en schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan acht jaar als fulltime inwoner in Pattaya, is lokaal bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een vaste bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Pattayanewseditor@gmail.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/