Thaise rechtbank veroordeelt AirBnB tegen de wet in Thailand voor dagelijkse en wekelijkse verhuur, Banned!

Hua Hin-

Een rechtbank in Thailand heeft geoordeeld dat AirBnB in strijd is met de Thaise wet en in feite is verboden met zware boetes en mogelijk gevangenisstraf voor iedereen die kamers aanbiedt voor dagelijkse en wekelijkse verhuur, evenals voor potentiële huurders. Maandelijkse huur en langlopende huurovereenkomsten werden als legaal beschouwd.

In twee van de drie gevallen waarin flatgebouwen voor minder dan een maand waren verhuurd, werd een brief van de lokale overheid gestuurd naar het Wan Vayla-flatgebouw in Khao Tao.

In één geval moet een boete van 5,000 baht worden betaald en 500 baht per twintig dagen.

In het tweede geval moet ook een boete van 5,000 baht worden betaald met verdere boetes van 100 baht voor een periode van 81 dagen.

Lokale en regeringsfunctionarissen onderzochten de zaak in december vorig jaar en stapten naar de rechtbank. De uitspraak zou in feite het begin van het einde kunnen zijn voor bedrijven zoals AirBnB in Thailand, die consequent hebben gezegd dat wat ze in het koninkrijk aanbieden legaal is.
Het is bekend dat het bedrijf regelmatig trainingen en seminars heeft gegeven in Thailand en dat er in het hele land duizenden mensen hun kamers te huur aanbieden.

AirBnB promoot actief hun bedrijf in Thailand en de gevolgen van de uitspraak kunnen enorm zijn voor zowel het bedrijf, de huurders als de consumenten.

De rechtbank oordeelde dat mensen die hun kamer dagelijks en wekelijks verhuren in strijd zijn met regelgeving rondom hotels. Het veroorzaakt op zijn beurt problemen voor hotels met een legale vergunning. Onlangs hebben de Thaise autoriteiten hard opgetreden tegen hotels zonder vergunning in Pattaya en andere gebieden en deze actie maakt deel uit van het harde optreden. Appartementeigenaren op plaatsen zoals de Base klagen al lange tijd dat AirBnB hun levensonderhoud en huurcontracten ernstig verstoort.

AirBnB heeft op dit moment niet gereageerd op commentaar, hoewel de Thaise autoriteiten zeiden dat er onmiddellijk actie zal worden ondernomen op basis van de beslissing van de rechtbank.

Abonneren
BRONHua Hin
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/