Thailand gaat debatteren over medische marihuana

Een concept-narcoticacode, opgesteld door het Bureau van de Narcoticacontroleraad (ONCB), die medisch onderzoek naar de effecten van cannabis op mensen mogelijk maakt, wordt volgende week aan het kabinet voorgelegd.

Sophon Mekthon, voorzitter van de commissie van de Farmaceutische Organisatie (GPO), zei gisteren (10 mei) dat als de ontwerpcode door het kabinet wordt goedgekeurd, deze voor beraadslaging zal worden doorgestuurd naar de Nationale Wetgevende Vergadering (NLA).

Als het ontwerp wordt goedgekeurd door de NLA, zou de wet binnen 180 dagen na publicatie in de . van kracht worden Koninklijke Staatscourant.

Volgens de Narcoticawet is het planten en extraheren van stoffen uit marihuana alleen toegestaan ​​voor medische doeleinden.

Het strekt zich echter niet uit tot medisch onderzoek waarbij mensen betrokken zijn.

Dr. Sophon sprak gisteren na een vergadering (10 mei) met een commissie die het medicinaal gebruik van marihuana onderzoekt.

De bijeenkomst, voorgezeten door minister van Volksgezondheid Piyasakol Sakolsatayadorn, besprak een breed scala aan cannabisgerelateerde onderwerpen, zoals teelt, verbetering van cannabisvariëteiten, medisch onderzoek en regulering van de verdovende plant. Dr. Sophon zei dat er een panel zal worden opgericht om toezicht te houden op elk probleem.

Het eerste panel, onder leiding van de GPO, zal toezicht houden op de cannabisteelt en hoe deze te verbeteren. Het GPO zal ook nauw samenwerken met professoren en experts van Kasetsart University.

De tweede commissie zal zich richten op de extractie van eigendommen uit de fabriek voor medisch gebruik. Deze groep zal ook worden geleid door het GPO met steun van het National Science and Technology Development Agency, het Department of Medical Sciences (DMS) en professoren van de faculteiten farmacie van de universiteiten Mahidol en Rangsit.

De DMS en de Thaise afdeling Traditionele en Alternatieve Geneesmiddelen zullen toezicht houden op de derde commissie die de medicinale doeleinden van de plant in zowel conventionele als traditionele medicijnen zal onderzoeken.

Dit panel zal worden ondersteund door het Department of Mental Health en het Emerging Infectious Disease Health Science Centre van het King Chulalongkorn Memorial Hospital.

De laatste commissie zal toezicht houden op maatregelen om cannabisonderzoek en gebruik voor medische doeleinden te reguleren, onder toezicht van de Food and Drug Administration (FDA) die nauw zal samenwerken met het ONCB.

Daarnaast is de FDA ook verplicht om producten afkomstig van de plant te reguleren. Het GPO heeft ook overwogen om van zijn gebouw aan Rama VI Road een cannabisonderzoekscentrum te maken.

Abonneren
BRONPhuket Nieuws, Pattaya One
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/