Vuurwapengeweld in Thailand stijgt, meer doden per hoofd van de bevolking dan in de Verenigde Staten

Thailand-

Thailand staat algemeen bekend als het land van de glimlach. Maar binnen de structuur van zijn samenleving is een onderliggend patroon van vuurwapengebruik.

Studies tonen aan dat Thailand meer moorden heeft per hoofd van de bevolking dan de Verenigde Staten, een land waar dodelijke schietpartijen de krantenkoppen en de politieke agenda domineren. Thailand is de tweede alleen achter de Filippijnen binnen de regio.

Er zijn miljoenen krachtige wapens in het hele land en velen van hen zijn illegaal en niet geregistreerd.

In 2016 waren er meer dan 3,000 moorden met een vuurwapen in het land - een aantal van 4.45 doden per 100,000 mensen, volgens onderzoek van de Universiteit van Washington.

Het percentage in Thailand is bijna acht keer zo hoog als dat van buurland Maleisië en als het aantal doden als gevolg van gewapende conflicten wordt weggenomen, is het zelfs hoger dan in een van 's werelds gevaarlijkste landen, Irak.

De meeste moorden in Thailand worden toegeschreven aan criminele elementen, bendeactiviteiten of conflicten in verband met gezichtsverlies of persoonlijke grieven. Er is niet de golf van massale schietpartijen die zo vaak voorkomen in de VS.

“Soms krijgen we een conflict en lijken geweren de oplossing. Wapens maken mensen gelijk', zegt kolonel Naras Savestanan, de directeur-generaal van het ministerie van Correcties van het land.

Maar ondanks het hoge geweldspercentage hebben de Thaise autoriteiten nog steeds geen duidelijk beeld van hoeveel wapens er precies op straat liggen.

EEN DUIDELIJKE FOTO

De man die de nationale gegevens moet verzamelen, geeft toe dat deze onvolledig en rommelig zijn. Alle records in het hele land sinds de invoering van de wapenbezit-wetten in 1947 zijn alleen handmatig met de hand vastgelegd.

“Niet alleen dat, alle records zijn verspreid over de districten en de provinciale kantoren. Er zijn fouten. We hadden vijf tot zes miljoen licenties en nu proberen we ze in een computer te stoppen', zegt Chamnanwit Terat, adjunct-directeur-generaal van het Department of Provincial Administration.

"We ontdekten dat er doublures zijn, of één licentie die bij meerdere wapens hoort en daarom moeten we die fouten één voor één bekijken."

De afdeling probeert een centrale, online database voor nationale wapendossiers te creëren in een poging het land meer verantwoordelijk te maken voor zijn wapens.

Chamnanwit is van mening dat zelfverdediging een gerechtvaardigde reden is voor 'rijpe' burgers om vuurwapens te bezitten, vooral wanneer ze, zo geeft hij toe, 'niet altijd kunnen vertrouwen op de bescherming van de staat'. Hij wil echter dat de vergunningswetten worden aangescherpt om beoordelingen mogelijk te maken van de geschiktheid van een persoon om een ​​wapen te bezitten.

“Persoonlijk vind ik dat degenen die vuurwapens bezitten of gebruiken hun vergunning af en toe moeten laten verlengen. Maar vanaf nu, als je eenmaal toestemming hebt gekregen om je wapen te krijgen, kun je het voor het leven houden. Dit jaar gedraag je je misschien braaf, maar hoe zit het met volgend jaar? Wat als je naar de gevangenis wordt gestuurd?”

Dit is een fragment uit het volledige artikel op Channel News Asia. Link hieronder.

Abonneren
BRONKanaalnieuws Azië
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/