Politie Pattaya gaat buitenlandse chauffeurs zonder rijbewijs hard aanpakken en voertuig in beslag nemen

Pattaya-

De politie van Pattaya heeft genoeg van toeristen en expats die geen geldige rijbewijzen hebben en neemt beslissende nieuwe maatregelen om de situatie te helpen verbeteren.

Met onmiddellijke ingang volgens politiemajoor Arut Saphanon zal elke buitenlander die wordt betrapt zonder een geldige vergunning (zie hieronder) een boete van 1000 baht krijgen. Bovendien, en belangrijker nog, de motor zal in beslag worden genomen. Als het eigendom is van een verhuurbedrijf, mag alleen het verhuurbedrijf de fiets ophalen tegen een toeslag van 2000 baht. Als het eigendom is van de buitenlandse bestuurder, moet hij bewijzen dat hij een wettelijk rijbewijs heeft voordat hij het voertuig uit de inbeslagname kan halen. Als ze geen wettelijk rijbewijs kunnen overleggen, wordt de motor waarschijnlijk op een veiling verkocht.

Politiefunctionarissen stellen dat deze beperkende nieuwe maatregel komt omdat buitenlanders zonder vergunning verantwoordelijk zijn voor veel ongevallen in de omgeving van Pattaya en niet op de hoogte zijn van de verkeersregels in Thailand. Bovendien wijzen ze op een aantal opvallende recente zaken waarbij buitenlanders betrokken waren die misdaden begaan (zoals de Rus die onlangs een geldwisselkantoor beroofde in Jomtien) die gehuurde motorfietsen zonder vergunning gebruikten om de plaats delict te ontvluchten.

Wat houdt een LEGAL licentie in? Voor een toerist is een internationaal rijbewijs SPECIFIEK VOOR MOTORFIETSEN IN DE MAAT DIE U RIJDT, een geldig EN WETTELIJK VOOR MOTORGEBRUIK uit uw eigen land geldig rijbewijs en een geldig paspoort.

Voor een Expat kan het bovenstaande zijn of een geldig Thais rijbewijs.

 

 

De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/