Meer dan 600 geesten naar verluidt gevangen in Zuid-Thailand

Thailand-

 

KRABI — Het is tijd voor een ceremonie die maar eens in de dertig jaar in Thailand plaatsvindt, waarbij dolende zielen worden gevonden en gevangengenomen.

Het festival, dat een week duurt, wordt elke 30 jaar gehouden en ziet Thaise en buitenlandse sjamanen de wegen in de provincies Krabi en Nakhon Si afspeuren op zoek naar de ontwrichte geesten van degenen die stierven bij verkeersongevallen. Zodra ze de overledenen hebben gelokt, stuurt een ceremonie de gevangengenomen zielen naar vrede in het hiernamaals.

“We roepen alle geesten op langs de wegen waar ongelukken hebben plaatsgevonden”,
Jittiphum Chantachote, een coördinator van het hoofdstuk van de Tekka Jikung Foundation in Nakhon Si Thammarat.

Jittiphum's groep is een van de verschillende stichtingen die betrokken zijn bij het organiseren van de jacht op geesten met hulp van collega's in Maleisië. Voor het festival, dat zaterdag begon en zondag eindigt, rijden in het wit geklede mediums op pick-uptrucks en pauzeren ze om Chinees "helsgeld" te verbranden wanneer ze paranormale activiteit tegenkomen. Men gelooft dat de vlam de geesten dwingt om de sjamanen te volgen. Gisteren werden naar verluidt meer dan 600 geesten gevangengenomen.

Donderdag staat het hoogtepunt van het festival op het programma. Die nacht zullen necromancers uit heel Azië elkaar ontmoeten en dan paraderen door het stadscentrum van Nakhon Si Thammarat, waarna de volgende dagen hellegeld zal worden verbrand in toewijding aan de geesten. De necromancers zullen dan communiceren met de geesten van dierbaren voor familieleden en levende familieleden om berichten te bezorgen.

Toeristen zijn welkom om de ceremonies te observeren, zei Jittiphum.

Thailand wordt consequent gerangschikt onder 's werelds hoogste aantal verkeersdoden. In 2016 stierven meer dan 22,000 mensen bij verkeersongevallen en werden 60,000 mensen gehandicapt, zeiden ambtenaren.

Afbeelding na berichtinhoud
BRONKhaosod Engels
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/