Pattaya Garbage Issue wordt groter en groter budget, aannemer weigert upgrades.

PATTAYA: – De huidige vuilnisophaler van Pattaya zal niet investeren in meer vrachtwagens of personeel, de stortplaatsen zijn vol en het budget is al op. De afvalcrisis van de stad wordt erger en het stadhuis lijkt hulpeloos om het op te lossen.

De voorzitter van de gemeenteraad, Anan Ankanawasan, had op 27 april een ontmoeting met de burgemeester van Pattaya, zijn topvertegenwoordigers, lokale milieuagentschappen en andere hoofden van stadsdepartementen om te brainstormen over wat te doen met de vloedgolf van afval waar Pattaya in verdrinkt.

Milieuwerkers zeiden dat de oorspronkelijke schatting dat Pattaya 450 ton afval produceert, nu met maar liefst 30 procent onjuist is. De stortplaats van Khao Maikaew is bijna vol en het overslagstation Sukhumvit Soi 3 kan geen afval meer aannemen.

Ondertussen stromen de vuilnisbakken in de stad over en worden ze dagenlang niet opgehaald, omdat de huidige vuilnisophaler het niet bij kan houden. Maar tegelijkertijd weigert de aannemer om meer uit te geven aan vrachtwagens of personeel en stelt hij dat ze niet genoeg geld krijgen van de stad om de afvalsituatie goed aan te pakken.

We zullen dit blijven updaten naarmate we meer nieuws krijgen. In Thailand wordt afvalinzameling niet behandeld door de overheid zoals veel westerse landen of de stad, maar wordt het uitbesteed aan particuliere onafhankelijke aannemers die bieden (normaal gesproken tegen de laagste prijs) om voor de stad te werken, die ze vervolgens betaalt. Dit probleem kan nog enige tijd aan de gang zijn.

Abonneren
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/