Strand van Jomtien vervuild met zwart afvalwater na dagen van zware regenval

Autoriteiten geven elkaar de schuld van het probleem, verschuiven de verantwoordelijkheid

Jomtien-

Het populaire Jomtien Beach leek meer op een olieramp voor meer dan een kilometer voor veel grote hotels op zondag in het midden van Jomtien Beach, waardoor een van de meest populaire toeristische attracties in de regio voor een bepaalde periode werd verwoest.

Het pikzwarte water gutste urenlang uit een regenwaterafvoerduiker die het resultaat leek te zijn van dagen van on-seizoensgebonden regen in Pattaya.

Meerdere toeristen waren erg ongelukkig en gaven aan niet blij te zijn met de trage reactie van de autoriteiten op het incident. Lokale bewoners hebben ook hun bezorgdheid geuit, aangezien dit gebied van Jomtien Beach normaal gesproken niet de afvalwaterproblemen heeft die Pattaya Beach heeft en een belangrijk onderdeel is van de lokale toeristenervaring en economie.

De autoriteiten verklaarden behulpzaam dat toeristen voor een paar dagen naar andere stranden verder naar het zuiden of naar de eilanden konden gaan.

De woordvoerder van de politie van Pattaya, generaal-majoor Phinit Manirat, verklaarde aan de pers dat het geloosde afvalwater zich in een gebied bevond dat onder toezicht stond van de autoriteiten van Na Jomtien en dat het hun verantwoordelijkheid was, hoewel ze naar een dubbele oplossing zouden zoeken. Hij verklaarde ook dat er ambtenaren zijn gestuurd om het probleem te onderzoeken.

Andere autoriteiten suggereerden ook dat het probleem zou kunnen zijn dat het hotel afval in zee dumpt en dat zij verantwoordelijk moeten worden gehouden, niet de stad.

 

Afbeelding na berichtinhoud
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/