Fransman vermoord in Bangkok door Thai na poging ruzie te verbreken

Bangkok-

De heer Leo Alexandre Achille Le Gratiet, 24, uit Frankrijk stierf donderdagochtend vroeg na een poging om tussenbeide te komen en een gevecht te stoppen in het Flapping Duck-pension in Bangkok tussen een Thaise staatsburger en een andere toerist.

De heer Pae, 35, ook bekend als Seree Rodkiang, uit Thailand, was aan het drinken met vrienden in het pension toen hij besloot in een kanaal achter het pension te plassen. Getuigen verklaren dat een andere toerist de heer Pae luidkeels vertelde dat hij naar het toilet moest gaan en niet in het kanaal moest plassen. Meneer Pae nam hier aanstoot aan en begon luid ruzie te maken met de andere toerist en werd dreigend. De andere toerist weigerde achteruit te gaan en bleef proberen de les te lezen en tegen meneer Pae te schreeuwen omdat hij in het kanaal had geplast.

Op dat moment rende meneer Le Gratiet, die alleen voor het gastenverblijf zat te lezen, naar voren om te proberen de twee mannen uit elkaar te halen en de situatie te kalmeren. Meerdere getuigen en CCTV bevestigen op dit punt dat Pae een mes pakte en meneer Gratiet in de borst stak. Getuigen verklaren ook dat zowel de heer Pae als de niet bij naam genoemde toerist die ruzie met hem had, erg dronken waren. Volgens getuigen was de heer Le Gratiet niet dronken en probeerde hij alleen maar om de situatie onschadelijk te maken.

Dhr. Le Gratiet stierf vrijwel onmiddellijk aan zijn borstwond en Dhr. Pae vluchtte onmiddellijk weg. De eigenaar van het pension en andere klanten belden de politie, waar ze later meneer Pae een paar straten verderop arresteerden. De politie zegt dat ze Mr. Pae zullen aanklagen in de ruimste zin van de wet. De Franse ambassade is op de hoogte gebracht van het overlijden van hun vreemdeling.

Onze gedachten hier bij The Pattaya News zijn bij de familie en vrienden van dhr. Le Gratiet, die alleen probeerden de boel te kalmeren en een situatie onschadelijk te maken.

Inschrijven
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/