Thailand zegt bereid te zijn de gesprekken tussen Donald Trump en Kim Jong Un . te organiseren

BANGKOK – Thailand is bereid en in staat om een ​​ontmoeting te organiseren tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong Un, maar daar zijn geen plannen voor gemaakt, zei de minister van Buitenlandse Zaken van het land dinsdag.

Minister van Buitenlandse Zaken Don Pramudwinai reageerde op vragen van verslaggevers die opmerkten dat Bangkok een van de vele mogelijke locaties was die werden genoemd voor een dergelijke top, die volgens Trump begin juni zou kunnen plaatsvinden om de denuclearisatie van Noord-Korea te bespreken. Het zou de allereerste ontmoeting zijn tussen de leiders van de twee landen.

Don zei dat Thailand in staat was om te helpen bij een dergelijke bijeenkomst en dat het al eerder besprekingen tussen de twee landen had georganiseerd, waaronder een reeks besprekingen in 2000 die tot betere betrekkingen had geleid.

Hij zei dat de speculatie dat Thailand de gastheer zou kunnen zijn, uitsluitend uit nieuwsberichten kwam. 'Feit is dat we niets hebben besproken,' zei hij.

Thailand heeft een van de grootste Amerikaanse ambassades in de regio en heeft ook redelijk vriendschappelijke betrekkingen met zowel de VS als Noord-Korea. Speculaties over andere mogelijke locaties voor de top omvatten Singapore, Genève, Helsinki, Stockholm en Oslo.

Trump zei vorige week dat hoewel hij optimistisch vooruitkijkt naar een historische ontmoeting met Kim, hij zich nog steeds kan terugtrekken als hij denkt dat het "niet vruchtbaar zal zijn".

Op de vraag of Thailand zou kunnen optreden als bemiddelaar tussen de twee landen, zei de Thaise minister van Buitenlandse Zaken dat er geen noodzaak was om te bemiddelen omdat de VS en Noord-Korea al met elkaar in gesprek waren.

"Ik zou het niet zo ver willen laten gaan, want ze zijn al aan het praten," zei hij. "Voor ons is het geen probleem om te bemiddelen."

“Ze zijn er zelf mee bezig. En het is effectief gebleken, zoals we zien. We kunnen alleen maar hopen dat alles blijft verbeteren", aldus Don.

BRONAssociated Press
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/