Wie is de Franse "agent van de politie" die Pattaya-persoonlijkheid Danny Mac afperst?

Pattaya-

Onlangs was in Thailand de populaire Youtube, Facebook en Pattaya televisiepersoonlijkheid Danny Mac in het nieuws over een taxirit naar zijn appartement waarin hij vond dat hij teveel in rekening werd gebracht (en waarbij het publiek en de politie de kant van hem kozen, resulterend in een 1000 baht kosten voor de taxichauffeur). Dit is echter niet het verhaal dat we vandaag behandelen.

Danny Mac, volledige naam van Daniel Lee Mckee die vloeiend Thais spreekt en al heel lang in Pattaya woont met een legale werkvergunning en die meer dan 80,000 volgers heeft op Facebook, een bekend YouTube-kanaal voor het onderwijzen van Engels aan Thais en is een gastheer op Pattaya televisie kreeg een dreigende e-mail van een Thierry Peronon, Frans onderdaan, die beweert een badgehouder te zijn van het Department of Special Investigations van de Thaise politie.

De e-mail staat hieronder.

De afzender, die de naam van de heer Pernon draagt, beweert een vriend te zijn van de taxichauffeur, Thong, die zegt dat hij geleden heeft als gevolg van de video. Het gaat verder met te beweren dat de afzender een belangrijke rol speelde bij de arrestatie van Anastasia Vasukevich in de beruchte 'seksleraar's'-zaak in Pattaya, waarbij ze zei dat ze 10 jaar gevangenisstraf riskeert. (De heer Pernon, hierboven afgebeeld, was inderdaad te zien op de achtergrond van de arrestatie van mevrouw Vasukevich en de recente inval in het Tulip Hotel.)

De afzender beweert een echte badge en DSI- en CSD-verbindingen te hebben. Beide zijn speciale opsporingsdiensten.

In maart zei het Department of Special Investigation in Bangkok dat ze Perenon aan het onderzoeken waren, terwijl DSI-chef Korrawat Panprapakorn zei dat de Fransman zichzelf verkeerd had voorgesteld en niet klopte toen hij de redacteur van Khaosod English News magazine zou hebben bedreigd naar aanleiding van een artikel over de zaak Sex Instructors dat werd ook gemeld aan de media in het algemeen.

Volgens de chef was Perenon geen beëdigde officier. Hij maakte deel uit van een vrijwilligersgroep die tips instuurt over de activiteiten van buitenlandse bendes en was geen badgehouder en had geen autoriteit.

Perenon's Facebook-pagina bevatte destijds een foto van hem, blijkbaar in het uniform van een Thaise politieagent.

Zijn Facebook-pagina is nu verstoken van details, hoewel het nog steeds foto's van zijn vrienden bevat - de overgrote meerderheid van hen lijkt politieagenten of vrouwen te zijn.

Ongebruikelijk voor een buitenlander zijn er vrijwel geen niet-Thaises op zijn Facebook-pagina. Pogingen om hem privéberichten te sturen en contact met hem op te nemen voor een interview op zowel zijn Facebook- als Gmail-account zijn op dit moment niet gelukt.

Er wordt vermeld dat hij in Marseille en Pattaya heeft gewoond en dat hij nu voor de RTP en DSI News werkt en in Pattaya woont.

In de e-mail wordt beweerd dat de heer McKee de Thaise wet overtreedt en geen werkvergunning heeft. (Wat zoals hierboven vermeld niet waar is en meneer Mckee zijn wettelijke status en werkvergunning heeft verstrekt voor beoordeling.) en eist 200,000 baht compensatie.

Dan komt wat kan worden opgevat als een verdere bedreiging: "Als iemand een video maakt met een telefoon, zie je wat er met hen gebeurt."

Er worden drie opties gegeven voor de betaling van de 200,000 met de naam "Jirawan Bootjan", gevestigd in Bangkok, vermeld in bankgegevens. Zoekopdrachten naar Mr. Bootjan op sociale media zijn tot nu toe niet overtuigend gebleken.

De heer McKee zei in een video dat hij zich ongemakkelijk voelde over dit alles en hij voelde dat hij in gevaar was. Daarom ging hij naar de politie en diende een zaak in over de brief en vroeg lokale media, zoals wij, om verslag uit te brengen over de situatie.

Vorige week werd de 50-jarige taxichauffeur Thongkham Sakaew gearresteerd en verscheen hij in tranen in de Thaise media en zei dat hij altijd een goede chauffeur was geweest.

Op de video was te zien hoe hij zijn passagier gemeen noemde. Er werd gezegd dat hij aanvankelijk weigerde de meter aan te zetten en daarna terughoudend was om na de reis 75 baht terug te geven omdat hij een fooi wilde.

De YouTuber legde in vloeiend Thais uit wat er vanuit zijn oogpunt was gebeurd.

De politie van Pattaya zei dat ze de beschuldigingen serieus zullen nemen en Mr. Mckee heeft Mr. Perenon uitgenodigd om persoonlijk met hem te spreken over de situatie.

We zullen verdere updates geven zodra we deze ontvangen.

Abonneren
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/